2021. május 4., kedd

Pertu

A sajtok közül a gyengém a Camambert...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Camembert_(sajt)
A családom is tudja, szoktam is kapni ajándékba, az egész- mogyorós étcsokoládé előtt ez a sajt áll a kedvencek listáján. A mostani hátoldalán ez a címke volt:



Nem tudom megmondani, miért, de engem zavar ez a "tegeződős stílus". Tán öreg vagyok, azért. Nem ezt szoktam meg, azért.  Kétségtelen, lehet tegeződve is udvariasnak lenni - mégis valahogy nekem ez, itt, így furcsa. (Na, de ezt csak úgy halkan megjegyeztem, mert senkit a világon nem érdekel. Sokszor érzem, hogy "kimentem én már a divatból"...)
A sajt egyébként finom volt. 

"Köszike !"  
Na ez a második, amit igencsak utálok - azért is írtam ide...   :-) 
Legyen két undokság egy helyen....   
 

6 megjegyzés:

  1. Már csak a Pálpusztai fiatal korom sajtja a 60-as években lehetett jobb gondolom. Nem tudom létezik-még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem láttam, de a net szerint létezik. Viszont az én hajdani kedvencem, a kvargli, na az teljesen eltűnt. Legnagyobb sajnálatomra...Bár most rákerestem...lehet, hogy csak én nem voltam elég ügyes ? Állítólag van valahol egy bizonyos Biomark nevű cég, ez forgalmazza. Na majd nyomozok.....

      Törlés
  2. Köszönöm, a pálpusztai létezése felöl csupán érdeklödtem nosztalgiából én itt svájcban ugyse jutnák hozzá. A kvargli ugyancsak emlékeket idéz fel megelözve a pálpusztait. Gyerek koromban jó édesanyám kedvence volt, én is probálgattam de az igazi ilyen iz irányu sajtok megkedvelése a pálpusztai megismerésével kezdödött. Itt nálunk hasonló a Limburger mely amikor megpuhult szinte olvadásnak indul, akkor fejt ki igazi izét. Nem tudom mi a ragaszkodás igazi oka a sok finom számtalan sajt mellett ehhez az izvilághoz való ragaszkodásnak. Magyarázatot nem lehet adni. Izlések és pofonok különbözöek mondták hajdanánt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De még mennyire különbözőek !
      Egyszer történt, hogy valaki, aki tudta, szeretem a sajtokat, vett valami ünnepemre többfélét ajándék-képp. Hát bevallom nem volt mindegyikkel sikere. Pedig a nem régóta divatos, különleges, extra kézi/házi sajt-gyűjtemény volt, amit jó borsos áron lehet venni....Tehát nagyon is igaz az utolsó mondatod ! :-)

      Törlés
  3. Pálpusztai van a Tescoban, ezüst patent csomagolásban -nehogy kijöjjön a szaga! -, a hűtőpultban. Meg kell mondjam, elég "steril" lett, de azért ízlett! Kvarglit - pogácsa sajtot - ezer éve nem láttam, a cseheknél ettünk utoljára hasonlót. Volt még az Ilmici, emlékeztek rá? Néha lehet kapni, de az sem a régi már, szinte nincs is szaga! Ja, és a Lajtát ki ne hagyjam...:) Nagyon szerettük mind! A "Szekszárdi" nevű "kockáról" nem is beszélve!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, miért tűnik el szép csendben minden, ami jó volt ? Nem látom okát, magyarázatát. Azért a Pálpusztait meg fogom nézni, már csak a nosztalgia kedvéért is...Én a Szekszárdit nem ismertem.

      Törlés