2021. május 16., vasárnap

Nemértem, nemértem...

Képtelen vagyok felfogni, hogy 2011 és 2021 között mi okozta egy receptre felírt 10mg-os kenőcsnek az ár-emelkedését 1315.- Ft-ról 3140.- Ft-ra. Megmagyarázná valaki ? Emelkedett a gyógyszerészek adója ? Vagy mi van itt ???

És persze tudom, hogy nem csak ez emelkedett, na de akkorát ???? Hovatovább luxuscikké válnak a gyógyszerek, a Covid mellett ez is jó módszer a létszámcsökkentésre.







6 megjegyzés:

  1. Hát akkor: drágább lett a munkaerő a gyárban. Drágább lett a tubus. Drágább lett az alapanyag. Több az adó rajta. Drágább lett a szállítás. Drágább lett a patikus bére. Az a csoda, hogy csak ennyivel lett drágább a krém...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, a te jövedelmed miképp emelkedett, de az én nyugdíjam csak nagyon beosztva elég és azt senki sem veszi figyelembe, hogy az én szükségleteim ára is emelkedett....Mocskos fillérekkel szúrják ki a szemünket - és még van, aki hálaimát is mond érte(értük).

      Törlés
  2. Jogos a felháborodásod. Ennél a kenőcsnél ez azt jelenti, hogy az utolsó tíz évben átlagosan minden évben 9,09 %-al emelkedett az ára. megnéztem a KSH statisztikát ott a hivatalos árindex emelkedés évente 1 és 4,3 % között mozgott. Ez így bőven az átlag feletti emelkedés, amely messze túlszárnyalja a nyugdíj emeléseket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, én nem számoltam ilyen pontosan, egyszerűen csak azt érzem, ez pofátlan áremelés. Mert tudomásul veszem én, hogy "minden, mindig változik" (=ár emelkedik), na de ennyire ??

      Törlés
  3. Teljesen jogos, hiába ekkora az infláció, az alap dolgokat, mint a gyógyszer mindenkinek biztosítani kéne megfelelő áron :/

    TB támogatást nem tudsz igényelni rá esetleg? vagy esetleg EP-vel kedvezményesen családtag által megvásárolni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd, nem keresgélek megoldást, szerencsémre és hála az égnek, minimális a gyógyszer-fogyasztásom, ezzel a krémmel most azért derült ki a turpisság, mert már a recept a kezemben volt, kerestem az árát és kissé meglepődtem, amikor a patikában fizetnem kellett. Azt se egészen értem, hogy a neten miét nem korrigálják az árakat (egy mozdulat lenne) - de hát nem csak ez az egy téma van ahol átvernek, kihasználnak, becsapnak.
      Sajnos....

      Törlés