2021. szeptember 16., csütörtök

Hosszú, bosszantó, kellemetlen....

Mert az élet nem habostorta....

Szolgálunk és védünk – ez a rendőrség jelszava. Elgondolkodtam ezen a két szón. Mert bevallom az én konkrét esetemben se nem szolgáltak, se nem védtek – habár tény, nem világfelforgató esemény részese voltam, nem az életem volt veszélyben. Egész egyszerűen csak azt szerettem volna, hogy MINDEN állampolgár betartsa a szabályokat és ha nem, akkor vonják felelősségre. Mert a szabályok (pl. közlekedési szabályok) legjobb tudomásom szerint mindenkire vonatkoznak.No, ebben tévedtem.

Ha be akarok állni az udvarba, ez csak akkor sikerül, ha elegendő hely áll az úton rendelkezésemre a bekanyarodáshoz, mert errefelé igen szűkek az utcák.
Mivel emiatt rengeteg bosszúságom, problémám volt már, nemrég megtudtam, hogy van egy lehetőség, mely az ilyen helyen élő autósokat segíti.
Ez a jelzés, a járdaszegély mellé festett sárga csík, várakozási tilalmat jelez.

A KRESZ a következőképpen rendelkezik:
„Várakozási tilalmat jelző vonal: az úttest szélén vagy a járda szegélyén levő szaggatott vonal, amely - jogszabály rendelkezéséből vagy jelzőtábla jelzéséből folyó - várakozási tilalomra hívja fel a figyelmet.”
EZ egy tíz évvel ezelőtti cikk, tehát nem újdonság – még akkor sem, ha sokan nem ismerik – érdemes elolvasni….
https://www.hegyvidekujsag.hu/archivum-2011-oktober-11/figyeljunk-sarga-csikra

Nos e bevezető után a tárgyalás:
Adva van egy szomszéd, akihez rendszeresen jár valami rokon, vagy barát, aki következetesen ezeken a felfestet sárga csíkokon parkol. Több hangos vita is volt ebből, már a rendőrséget is kihívtam, ám mire a hívás idejéhez képest majd másfél óra múlva kiértek a rendőrök, addigra eliszkolt a tettes. Voltak ugyan fényképeim, de nem volt rajtuk dátum (!!!!) ezért nem fogadták el. De üsse kő, a rendőrük nem látták, a fényképem hamisított (is) lehetett, szóval nem történt intézkedés.
Legutóbb azonban sikerült kb. 25 perc alatt kiérni a rendőröknek (az örs hozzám gyalog negyed órára van) – szóval ideértek, s az autó is a tilosban állt.
Amikor elmondtam a problémát, azt kérdezte a rendőr, hogy mi a gondom a parkolással ? Már ezen is kiakadtam. Mire mondom, hogy hát a sárga csík…
Mire ő: maga festette fel ? No, kb. itt fogyott el a cérnám először. Bejöttem a lakásba, (szerencsére) ki volt nyomtatva az engedély is, az előző rendőrségi levél is – és az orra alá tartottam.
Ja ?....
Ennyi volt a válasz…
Szerintem fogalma nem volt, hogy mit jelent ez a sárga szaggatott vonal. Én szégyelltem magam helyette.

Ekkor azonban nem az a személy parkolt ott, aki direkt bosszantásomra csinálja ezt és rendszeresen, hanem más valaki. Nem tudtuk ki. Hosszas telefonálás és rendszám-leolvasás után se tudták kideríteni, kié az autó (!!) Elkezdtünk a környező házakba becsengetni, tőlem az ötödik házban meg is volt a tulajdonos. Csinos fiatal lányka. Sajnos, nem tudta, hogy mit jelent a sárga csík. Mire az a rendőr (aki az előbb azt se tudta micsoda), most elmondta, hogy itt tilos megállni. Mire a lány: hát én ezt nem tudtam. Mire a rendőr: hát akkor tessék megjegyezni, ilyen helyen parkolni tilos. És álljon el innen.
És a lányka elállt, a rendőrök pedig elmentek, mint aki jól végezte dolgát. Én pedig itt maradtam, tudva, hogy potyára dobtam ki pénzt az útjel felfestetésére (mert ugye nem ingyen csinálták).

Hát ennyit a magyarországi rend-ről.
Nem a rendőrséget kell legközelebb hívni, hanem felfogadni egy verőembert és azzal elintéztetni, amit a rendőrség nem bír.



Az "X"-szel jelölt házba látogat az illető tapló...És ugye látszik, hogy van/lenne bőven parkolási lehetőség másutt....?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése