2021. szeptember 29., szerda

Pécsi Ásványbörze 2021

Tavaly - azt hiszem koronából kifolyólag - nem volt, vagy csak én nem voltam...de idén már el kellett mennem, mert sok éve hűséges látogató vagyok a Pécsett megrendezett ásványbörzének/kiállításnak.  
Mint a mesékben.... Nem tudok betelni ezeknek a fantasztikus köveknek a csodálatával. Vagy háromszor végigjártam az asztal-sorokat, készítettem majd 100 fotót.

Én nem tudom, mi vonz engem ennyire a kövekhez, de valami oka biztos van. Kilószámra lehet mérni itthon a vásárolt és főképp az itt-ott látott, felszedett és engem "megszólító" köveket. Természetesen most is vettem... A ráadás a kiáltás után az ingyenes filmvetítés. Most is volt, brazil és mexikói barlangokban jártak a kutatók. Lebilincselő képeket láttunk. (Főleg nekem, öreg barlangosnak volt az, némi irigységgel fűszerezve...)

Néhány képem a kiállításról:










Igen, jól látod, ezek nyakláncok !





6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ásványok és féldrágakövek, ha nem tévedek. Még így és itt is jó nézegetni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony volt itt mindenféle kő - de árak is ! Én nem vágyom arra, hogy mind az enyém legyen, viszont annyira jó gyönyörködni bennük.

      Törlés
  2. Nem tudom a kor hozza, - más is így van vele - (esetleg rokonlelkek vagyunk) de én is gyűjtök mindenféle követ. Ha utazhatok, mindenhonnan hozok követ. Sok van, amit tudom honnan/miért hoztam, de a legtöbbet ömlesztve tartom. És gyönyörködöm, simogatom. Én az átlag követ, kavicsot, leginkább a szép simára a természet által csiszolt köveket szeretem simogatni. De vannak féldrága köveim is, az nem olyan sok. Amihez különösen vonzódom az a rózsakvarc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a kőgyűjtési mánia nem korfüggő és nem is általános. Van aki szereti(éri/érzi?) őket, van, akit közömbösen hagy. Nekem fontosak már régóta. Ha érdekel a téma a jobb oldalon a címkék között van egy olyan, hogy "kövek" - ott olvashatsz a köves dolgaim egy részéről.

      Törlés
  3. Csodásak , egyik másik fotón látszanak az árak hát bizony nem olcsó kategória! Kisebbik lányom mikor még itthon lakott és itt helyben volt ilyen ásvány kiállítás mindig hozott valami szépséget haza. Most mikor hazajön a családjával a gyerekei szokták pakolgatni nézegetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, az árusok jól megkérik az árát minden darabnak, a ritkáknak meg különösen. De aki szenvedélyes gyűjtő (és van pénze) meg is adja az árat. Én nagyon visszafogottan vásárolok már, de azért nem volt még olyan börze, ahonnan kő nélkül jöttem volna ki :-)

      Törlés