2021. szeptember 3., péntek

Újra itt van a nagy csapat !

Készülgetett ez a meglepetés - elrejtett aprócska hírek itt-ott megjelentek már napokkal ezelőtt és ma reggel robbant a bomba: 

https://24.hu/kultura/2021/09/02/abba-uj-lemez-svedorszag-popzene-abba-voyage/

Több helyen "pedzegették", hogy valami készül, végül konkrétan a ma reggeli Tvhíradó  (N24) számolt be róla hivatalosan - és ott láttam részleteket is a készülő filmjükből. Az új dalokat az együttes virtuális koncertsorozatán is fogják játszani, amelynek szintén ABBA Voyage a címe, (mint az új lemezüknek) és amely jövő május 27-én kezdődik egy speciális londoni arénában. A hét hat napján az ABBA tagjainak digitális verziói adják elő egy tíztagú elő zenekar kíséretében az együttes legsikeresebb számait.

Be kell valljam - amennyit láttam - az nekem csalódást okozott. Persze nem tudom, mit reméltem ? Hogy csoda történik és újra, visszafiatalodva végigcsinálják azt, amitől fejreállt anno a világ ? Nos nem, ez a mesék birodalmában lenne csak lehetséges. Igaz, a hangjukat ők adják, de (számomra) fájdalmasan hamis, virtuális figurák szerepelnek ebben a bizonyos a filmben.

Bár igazán nem tudom, miképp gondoltam, hogy ezek az öregemberek visszafiatalodnak és újra olyanok lesznek, mint évtizedekkel ezelőtt.... ? De hát néha álmodozik az ember - csak sajnos a végén mindig felébred....Szóval én továbbra is maradok a youtube-on látható eredeti videóknál...


A Dancing Queen 1976-ban jelent meg és rögvest fejreállította a világot. Édesapám épp akkor jött haza Angliából, tőle tudtak meg, hogy a londoniak nagyon "oda vannak" ezért a zenéért és sok helyen lehetett anno hallani. Érthető. Ők nyilván a saját királynéjukat látták bele a zenébe...

De azóta ez a szám nekem is Londont, az ott töltött szépséges napokat, élményeket és természetesen Édesapámat juttatja eszembe, aki pár nap híján most lenne 100 éves. (Meg az Édesanyám is...)


Hát igen... az élet ilyen szövevényes valami.Elindulsz egy gondolattal valahonnan és valami egészen máshoz érsz el....


6 megjegyzés:

  1. Meghallgattam a „Don‘t shut Me down“ új kreációjukat, nem is olyan rossz…

    VálaszTörlés
  2. Igen ! Még ha ők meg is öregedtek, a zenéjük varázsa változatlan. Jó volt hallgatni őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ismert kedvelt Abba „sound“ régi emlékeket ébreszt. Egyre inkább tetszik. Gondolom sikere lesz.

      Törlés
    2. Gondolom nézted a videónál a kommenteket ! A rajongás a zenéjük iránt évtizedek múltán is változatlan.

      Törlés
    3. Igen olvastam, hasonló érzelmi megnyilvánulásoknak adnak hangot amit én is elmondhatnák „idösebb“ korosztály tagjaként. De a fiatalokben is felélednek az emlékek mikor a nagyszülök fiatalkori dalaira emlékeznek. Igazán örülnék egy újjászületésnek, egy kis élménynek a mai rock és pop szörnyüségek közepette. Tisztelet a kivételnek, és elnézést a fiatal nemzedéktöl

      Törlés
    4. Én nem hallgatom azt, ami ma divat,ezért aztán nem is ismerem a "mai" zenét, csak meglátom a tévében, már kapcsolom is el/át...A nagymamám korabelit meg nem ismerem, szóval marad az a kedvenc, ami az én "ifjú-koromat" idézi. Nyilván ez nem véletlen.

      Törlés