2022. május 17., kedd

Napenergia

Ma ezt a cikket találtam:
https://impressmagazin.hu/a-napenergia-akar-18-evig-is-tarolhato/
Svéd kutatók egy olyan energiarendszert találtak ki, amely lehetővé teszi a napenergia akár 18 évig történő tárolását és amely évek múlva is bárhol árammá alakítható.
Ezen az oldalon olvastam a következő hírt is:
Hollandiában már szupergyors napelemes tőállomások léteznek, ahol az elektromos autók 100%-ban megújuló energiát tankolhatnak.

Ha valamihez lenne kedvem (értsd pénzem), akkor az a napelemre átállás lenne. A családtagjaim közül már többeknek van - nekem viszont valószínű sosem lesz, pedig ebben a gáz-bizonytalan időben nem is lenne rossz...

Nem sok dolog miatt irigylem a "jövő nemzedékét" - de ez az ingyen-energia-dolog, ez nagyon tetszik. Igaz persze ez sincs "ingyen", mert azért fel kell szereltetned és megvenni a hozzávalókat, de a használat - legalábbis míg süt a Nap - az legalább tényleg ingyenes.
(Addig, míg valaki majd ki nem találja a "Nap-adót"...)

Kép:https://pentelesolar.hu/


2 megjegyzés:

  1. Tegnap is olvastam ezt a bejegyzésedet és a zárójeles megjegyzésed lehet hogy nem annyira lehetetlen a mai világban:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, ezt én egész komolyan gondoltam, ugyanis olvasok néha olyan híreket a neten, hogy nem tudom, mese-részlet-e, vagy a valóság, vagy én bolondultam meg teljesen....

      Törlés