2022. május 1., vasárnap

Vasárnapi mindenféle

Nem tudom  mi történik itt körülöttem, de megrövidültek  a napok. Készülök ezt meg azt le/megírni és valahogy nem jutok hozzá....Mindig van valami fontosabb..Ezért aztán most csak két cicakép került a szöveg elejére....
Utánuk meg egy kis elmélkedés és még pár fotó. 
Mára ennyi jutott...




Hát nem tündériek ? Olyan jó, hogy vannak nekem !!!!


Más.

Pár hónappal ezelőtt két azaz KETTŐ féle gyógyszer szedtem.
Aztán ugye megijedtem "egy kis szívdobogástól" - aminek katéterezés lett a vége. Ahol ugyan semmi különöset nem csináltak velem ( se tágítás, se sztentelés) - mégis új gyógyszereket ajánlottak. (Nem, nem ajánlották, felírták...) Azóta már 3 orvosnál próbáltam lekönyörögni a mennyiséget - és nem engedik (nem merik ???). Persze, amilyen gyáva nyúl vagyok, "önként és dalolva" meg nem merem elhagyni ezeket, de minden vasárnap (mint ma is) - amikor összeállítom a jövő heti "ennivalót" - hát már csak a látványtól is beteg leszek.
Egyre többször gondolok arra, hogy a 3 koronás oltással tönkretettek, a  10 féle gyógyszerrel pedig megsürgetik a távozásom.
Már nem hiszek sem az orvosokban, sem az orvostudományban. Az elmúlt másfél év alatt megtapasztalt (látott, hallott) esetek után azon gondolkodom, ne lenne-e jobb valami sámánt találni - mert az is tudna ennyit segíteni, mint a magyar egészségügy dolgozói.
És akkor itt vannak a képeim a fent írtakról: 


A választék és egy heti adag....


Anyagtakarékos régi csomagolásmód



Kis tablettácska bazinagy csomagban

És az e heti szemét....

Nakéremszépen....Mást nem is akartam már írni....
 

8 megjegyzés:

  1. Ismét a számból vetted ki a szót. Ritkán szólok hozzá, mint 129. követő, de csaknem mindig ezt írhatnám. Más: a cicusok nekem is nagyon tetszenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisztina, örülök ha néha benézel a blogba és ha kommentelsz, azt köszönöm. Az eü. helyzetről azt hiszem tudnánk beszélgetni - de bevallom, nagyon szomorúnak érzem ezt a helyzetet és semmi, de semmi reményt nem látok arra, hogy ez a közeljövőben (vagy az én életemben) valamiképp javulna....
      Még jó, hogy vannak a cicókáim, van minek örülnöm.

      Törlés
  2. Gyógyulásba vetett hited ne hagyjon el, cicáid aranyosak hogy megnőttek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, hogy fontos a lelki állapot, de ugye tudod, hogy néha milyen nagyon nehéz pozitívan gondolkodni ? Igyekszem én, de be kell valljam, vannak nehezebb napjaim is....És nagyon jó, hogy annak a cicáim ! :-)

      Törlés
  3. Ez a két cicó...! Nagyon aranyosak és tényleg jó, hogy vannak neked. :)
    A gyógyszerekkel én is így vagyok, sokat szedek, cukorra, vérnyomásra, érszűkületre, fájdalomcsillapítót pluszban, mert tegnap is elkapott a migrén és a derekam állandóan fáj.
    Az egészségügyről és még sok másról is lehangoló véleményem van. Én is úgy vélem, hogy az én életemben ez már nem fog megváltozni, sőt! Ahogy olvasom, sokan elhagyják az egészségügyi pályát. Komolyan, ahogy és amennyire lehet, kerülöm az egészségügyi intézeteket. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a szomorú, hogy tekintettel a korunkra, nekünk már inkább mostanában lenne szükség segítségre, gyógyításra. De a magyar egészségügy szerintem összeomlott, totális a káosz - és ebben a helyzetben MI VAGYUNK az áldozatok.....és nem látok semmi reményt a javulásra.

      Törlés
  4. Csak mint nèvtelen tudok mehjegyzést irni, mit Google mint eddig nem tudok bejelentkezni ill.nem ad lehetöséget kommentet irni.
    Most a témához érve csak annyit amit én tudok a gyógyszerekkel kapcsolatban. Ismert hogy az orvosoknak a gyógyszerek felirásáért honoráriumot fizet a gyógyszeripar. Kérdezem miért ??????? Ha ez nem igy van kérem az ellenkezöjéröl meggyözni sziveskedjetek. Ezt én Svá jci viszonyletban irtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtam levelet - nem tudom mi történt a bloggal - voltak változások a napokban.... Ami a gyógyszeripart és a vele szoros szövetségben lévő orvosokat illeti, ugyanez a véleményem. És nem csak Svájcban.
      DE !
      Svájcban talán többeknek van lehetősége magánorvost felkeresni, ahol jó pénzért rendes ellátást kap. Ilyen persze Magyarországon is van - csak pénzes ember van kevesebb...Ergo, a rendesen ellátott is kevesebb...

      Törlés