2022. május 28., szombat

Csak úgy....

Nézelődöm a neten és néha tényleg arra gondolok, jobb lenne kevesebbet tudni. Jó nekem, hogy az alábbiakat tudom ? 


Az erdészek a nyomára leltek a tegnap bejelentett medvének.

Tegnap reggel Acsa és Püspökhatvan között láttak kóborolni egy barnamedvét. Az érintett autós egy erdős szakaszon pillantotta meg az arra sétáló ragadozót. Az önkormányzatnak tett bejelentés után a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai kiszálltak a helyszínre, hogy nyomára bukkanjanak az állatnak. 

A macit nem, de a nyomokat valóban megtalálták. A példány mozgásának nyomon követése és tartózkodási helyének pontos meghatározása érdekében a Pilisi Parkerdő folyamatos, 24 órás, valós idejű megfigyelést biztosító vadkamerákat helyezett ki,

kérik, hogy egy ideig ne arra kiránduljunk!

illusztráció

O.K. egyelőre nem a Mecsekben mászkál... Bár igaz, már én se.... Szóval kicsi az esélye, hogy találkozzunk....De azért valahogy nem örültem a hírnek. 

És ránézek az időjárás előrejelzésre, s már a gondolattól is beteg vagyok, mert ez várható az elkövetkező napokban (nem tudom bemásolni a met.hu előrejelző képét, de holnap (vasárnap) 15 fok, jövő szombaton meg 35 fok. Hogy bírja ezt ki európai ember (ép ésszel) ? 

https://www.egeszsegkalauz.hu/orvosmeteorologia-szokatlan-hoseg-itt-az-elso-hohullam/



2 megjegyzés:

  1. Hát igen, most az az időjárás jön, amikor az ember 2x meggondolja magát, hogy menjen-e kirándulni, vagy sem. Ismered azt a viccet, hogy ketten jönnek ki az erdőből: az egyik futva, a másik medve! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Ismerem... de ettől még sajnos nem leszek vidámabb....Igaz, én mindig azzal vigasztalom magamat, hogy ami nekem még "visszavan" azt csak kibírom valahogy.

      Törlés