2009. március 16., hétfő

Családias vasárnap

Sok mindent tanultam tegnap ! A szülinapi „buli” után a gyerekeknek volt türelmük az értetlenkedő nagynénikének elmagyarázni néhány fotós dolgot, kaptam majd tanulmányozandó weblap címeket és kölcsönbe egy fotós szakkönyvet. 
Megértettem végre alap-dolgokat: pl. miért nem sikerül a városkép sötétben és miért sikerül világosban /ugye épp tegnap panaszkodtam erre/ és talán meg tudom majd tanulni a villanydrót-kiretusálási technikát is. Nagyon zavar ugyanis a minden tájképbe mindenütt belógó millió villanyvezeték, ami teljesen tönkreteszi - szerintem - egy kép esztétikáját. Szóval nagyon jó/hasznos ünneplés volt a tesóm 50.szülinapja, mert hát bizony a húgom nem 5 hanem 50 lett…./még, ha a tortácskájára 5
 gyertya is került/



  
Aztán este még volt egy igen kellemes meglepetésben részem. 20 év után újra találkoztam egy távolabbi rokonommal. Nos, a 8 éves kisfiúból 28 éves felnőtt ember lett. Mivel családfa-szerkesztés miatt jött hozzám, hát alig tudtunk „megszabadulni” egymástól. Olyan jó, ha az embernek így felmerülnek szinte a semmiből rokonai, ráadásul szuper értelmesek/kedvesek. Kiderül, hogy mennyi mindenben azonosak vagyunk, és milyen jó kimondani X vagy Y nevét, akiről mindketten azonnal tudjuk hogy ő ki volt, velünk milyen rokonsági fokban, stb… Vagy megemlítesz egy családi sztorit és ő is ismeri… Egész életemben sajnáltam, hogy a mi családunk nem afféle szorosan összetartó „akol-család”, akik évente rendszeresen összejönnek, nagynénik-nagybácsik-unokatesók és egyebek…Van ilyen ismerősöm és rettentően irigylem őket ezekért a rendszeres találkozásokért. Szóval nagyszerűen sikerült nap volt a tegnapi. Tényleg volt minek örülnöm. Akár egy egész hétre előre is….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése