2023. augusztus 4., péntek

Ez itt ma nem vidám bejegyzés......

(Semmi baj, egyszerűen mára ez jutott...)

Találtam egy aranyos idézetet, s emiatt gondolkodtam el a témán: „Ha igazán hosszú életű állatokat akarunk találni, akkor a tengerben kell keresgélnünk. Ha azonban hosszú életű emlősöket keresünk a saját környezetünkben, a szárazföldön, nem a szavannán, és nem is a fák tetején kell kutakodnunk. A leghosszabb életű szárazföldi emlősök ugyanis idősotthonokban élnek.” (Nicklas Brendborg)

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz (az öregség). Mostanság elég sokat töprengek az idős kor gondjain, nehézségein. Nem fogok nekiállni, hogy felsoroljam mindet, de a lényeg a fizikai és szellemi „kifáradás” – és ezt egy napig lehetne ragozni, részletezni. Persze azért az a gondolat is felbukkant okos kis fejemben, hogy gondokkal élni még mindig jobb, mint gondok nélkül hatottnak lenni…

Milyen kár, hogy az öregek nem beszélnek a fiataloknak az öregedés nehézségeiről, azt mindenki saját maga tapasztalja meg…                     Nagymama szólhattál volna….

                            ……………….

Nem egészen, de valamilyen szinten mégiscsak az „öregség” témakörhöz kapcsolhatom az alábbi írást. A történetet nagyon jól ismerem, valahol régen már írtam is róla, de ez az olvasnivaló olyan nívós, hogy ha van időd, ajánlom, nézd meg:  

http://www.naputonline.hu/2022/09/28/rashwan-mohamed-mors-omnia-solvit/

A szerzőről itt olvashatsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Rashwan_Fathy_Mohamed

És milyen érdekes, ha egyszer elkezdek valamit keresgélni a neten, mint nyakláncra a gyöngyszemek, egymás után bukkannak fel újabb és újabb, felfűzni valók. Most pl. még ez is, a fent említetten kívül:
(Különös, nagyon különös írás - én a közelmúlt eseményei miatt ezt kétszeresen is érzem...Ha olvasás közben fájdalmasan igaznak érzenéd, esetleg hagyd abba az olvasást...)
Legyen elég mára ennyi, nem keresgélek ide passzoló képet...
Holnapra keresek majd valami vidámabbat.


2 megjegyzés:

  1. Azért ez kicsit durva megállapítás !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd kicsit a vidámabb oldaláról - ennél csúnyább gondolataik is vannak embereknek. Nekem semmi kifogásom, ha egy kedves öreg elefánttal hasonlítanak össze. Egyébként a "versenyt" ő nyerné...

      Törlés