2024. január 17., szerda

Ez van....

 



Tudom, hogy nem "friss" a video - de lassan errefelé megyünk újra. Találtam egy cikket is, amiben a jelenlegi keresetek láthatók - és nagy-hirtelen összehasonlítottam a magam és néhány korombéli ismerősöm nyugdíjával az itt látható összegeket. 
https://mindenpercben.hu/gazdasag/a-brutto-atlagkereset-564-400-forint-volt-2023-oktobereben (Azért ne tévesszenek meg  a számok, szerepel itt bruttó is meg nettó is.... )

Találtam egy másik cikket is, azért ezt is ide teszem:
Nem fűzök hozzá semmit. Ez van.
(Szoktam  mondani: ez már nem az én világom - habár hát benne élek...jobb híján...)



2 megjegyzés:

  1. Ez a videó hűen tükrözi, hogy a rendszerváltás utáni években a drasztikusan elszabadult árak milyen szegénységhez vezettek az alacsony/középréteg esetében. Néhány év elteltével a helyzet némiképp rendeződött, s viszonylagos nyugalom élhettünk. Aztán jött a 2000-es évek végi 2010-es évek elejei gazdasági válság. Túlestünk rajta... Volt pár jobb év. Aztán jött a COVID. Na és azóta olyan drasztikus áremelkedéseknek vagyunk tanúi, mint 30-32 évvel ezelőtt. Azt hiszem, ma újra aktuális lett ez az összevágott videó, sajnos. A különbség csupán annyi, hogy egy igen nagy réteg él közben "nagylábon".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos teljes mértékben egyet kell értsek veled. De nem látok semmiféle kiutat.....

      Törlés