2024. január 27., szombat

Egy kis reklám Máriakéméndnek

 


Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a máriakéméndi kegyhely előzetes bejelentkezés alapján látogatható. A Nagyboldogasszony kegytemplomban kérhető idegenvezetés (jellemzően 30 perc, de lehet ennél rövidebb, vagy hosszabb is, az igényeknek megfelelően). Ezen alkalmakkor az idegenvezetés előtt/után a templomban a csoport vezetőikkel szabadon imádkozhat, énekelhet.


A kegytemplom és a Mária kegyhely történetének ismertetésén túl szívesen bemutatjuk az egykori műemlék rendház és kolostor épületét, annak értékeit, mely az évszázadokon át plébániaként működött (csak 10 éven át töltött be kolostori funkciót, amikor szerzetesek éltek itt), jelenleg zarándokszállás. A kegyhely parkjában is lehet egy kellemes kis sétát tenni, ahol szép keresztút látható mázas stációképekkel, valamint a templom előtt tekinthetők meg a világhírű Zsolnay angyalszobrok és a Magyarok Nagyasszonya dombormű.

A kegyhely mellett bővizű forrás fakad egy kis ligetes erdő mélyén, a műúthoz közel. A látogatáskor érdemes elsétálni a Templom-forráshoz, mely kristálytiszta és bőséges ivóvizet ad a zarándokoknak az év bármely részében, még a legszárazabb nyári hónapokban is.

A kegyhely előtt van lehetőség a gépkocsik parkolására, ahol a nagyobb turistabuszok is meg tudnak állni. A búcsújáró helynek nincs meghatározott nyitva-tartása, a csoportos és egyéni látogatásokat is kérjük legalább egy héttel előre jelezni a templom gondnokánál a 06-30-452-4579-es telefonszámon.
Kérjük, és köszönjük a megosztásokat, hogy ezáltal is minél szélesebb körben ismertek legyünk.

Biki Endre Gábor, a kegyhely gondnoka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése