2024. január 3., szerda

Figyelmeztetés 2024-re


Jobb, ha felkészülsz
arra, hogy ebben a
világban csak addig
vagy értékelve, amíg
kihasználható vagy !

https://femina.hu/terasz/segitseg-vagy-kihasznalas/


És egy rövid ünnepi sztori:

Barátnőm (szomorú) karácsonyi meséje…
„Egy egész éven át gyűjtögettem – havonta erről-arról lemondva - azt a pénzt, amiből neki az ajándékot vettem. És még csak meg se köszönte….”
Nem tudom megvigasztalni....
Azt mondtam, jövőre ne gyűjtögess !
De azt nem tudtuk kitalálni, mitől változott meg ennyire a világ, s benne a fiatalok ? Mert a történet nem egyedi….Két nap múlva hasonlót panaszolt egy nagymama….

 

4 megjegyzés:

  1. Én is ugyanezt hallottam egy ismerősömtől. Kisnyugdíjasként drága értékű ajándékot vásárolt szeretteinek, a fiataloknak, és még csak meg sem köszönték, amikor a karácsonyfa alól megkapták a csomagot. Látom, hallom, hogy jóformán még csak nem is beszélgetnek a családtagok karácsonykor sem egymással, mindenki a saját komfortzónájában éli meg a szentestét is, okoskészülékei és kapott ajándékai körében. De mit lehet erre mondani, ha egész évben a rokont nem látogatják meg sokan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szomorú, hogy ez így van - de nem tudom, miképp lehetne visszahozni a "régi karácsonyok" hangulatát - különösen akkor, ha az emberek már semmilyen szinten nem a régiek....

      Törlés
  2. A fiataloknak már nem az ajándékozás a szeretetnyelve. Ez egy teljesen más világ. Véleményem szerint egy tányér nagymama sütijének jobban tudunk örülni, mint egy 33. akárminek. Amire szükségünk van, azt úgyis megvesszük maguknak. A Szentestében pedig a nyugalmat értékeljük. Végre nem kell sehova menni, nem kell senkinek bizonyítani, ünnepi ruhában feszengeni. A rokonlátogatáshoz nem tudok hozzászólni, mert mi látogatjuk a rokonainkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, sőt biztos, hogy nagyot változott a világ, de megköszönni egy ajándékot - szerintem - kétszáz év múlva is illendő lenne....(bár ki tudja, tán ebben is tévedek....?)

      Törlés