2024. október 10., csütörtök

Szemét ügyek

Tudom, igen, tudom nem is egyszer írtam, panaszkodtam ebben a témában...Mégse tudom megállni, hogy ne hozzam újra szóba...Hát nem bírok minden nap szép kis virágokat, aranyos cicákat ide betenni - ha közben nyomasztanak ilyen, s ehhez hasonló gondolatok...(Igaz, tarthatnám magamban - de akkor tán megfulladnék...)
Ugyanis már megint találtam (mondhatom, sajnos) egy cikket, amit kétszer is elolvastam, nem azért, mert annyira tetszett, hanem mert annyira megdöbbentettek a benne szereplő számok.
https://greendex.hu/kozel-sem-a-balaton-a-legszennyezettebb-hazai-vizunk/
És végiggondoltam egyszerű, igénytelen kis életemet, hétköznapjaimat és egyértelműen kiderült, hogy én is bűnös vagyok. Még úgy is, hogy nálunk már van szelektív szemétgyűjtés. De az eszembe sem jutott, hogy pl. egy műszálas ruha mosásából is kerülhet szennyezőanyag az elfolyó használt vízbe.

Nincs ötletem, hogy ezt a folyamatot miképp lehetne megállítani, sőt, mondhatom, az a véleményem, hogy sehogy. Még ha a fejlettebb országok próbálkoznának is valamivel, mindig is lesznek olyan szegények, akik a drága "próbálkozásokat" nem fogják tudni megfizetni, mi több, nem is érdekli őket a téma. Van ennivaló : Van. Műanyagdobozban ? Na és ? Elviszi a víz...
Ez ugyan egy régebbi cikk, bizonyíték arra, hogy nem tegnap óta beszélünk a témáról, s mégse történik valójában semmi:
https://azuzlet.hu/a-halalozasok-es-betegsegek-negyedet-a-kornyezetszennyezes-okozza/
Totálisan reménytelennek látom (persze már nem először) a Föld jövőjét.
Add hozzá a klímaváltozást - ha a fentiek nem lennének elegendők....

Bocs, hogy mára sem/nem jutott valami, a bajokat elfedő vidám téma... A bajok ugyanis itt vannak, ha van vidámság, ha nincs. Majd holnapra próbálok valami vidámabbat keresni....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése