2024. szeptember 5., csütörtök

36 éve

Nem a sok negatív hír olvasásával kellett volna kezdeni a napot.....de valahogy nem tudok megjavulni - megnézem a híreket és a szemem valahogy mindig ezeket a témákat veszi észre először...
Pedig....
...pedig aztán valamikor dél felé egyszer csak valamelyik agysejtem elmozdult, kattant egyet a fejem és hipp-hopp ...máris eszembe jutott, hogy milyen nap is van ma ???!!!
Nem. Nem kezdek el most mesélni ikszedszer, Szlovéniáról 62 bejegyzésem van, és ennek zöme a Triglavval, a hegyekkel, az Alpok szépségeivel kapcsolatos....
De mivel ez a nap nagy nap az én egyszerű kis életemben, muszáj volt itt most megint és megint és megint leírni: tényleg a Triglav volt az életem csúcsa.
Kár hogy a 36 éves öröm mellé egy szomorú gondolat társul: mert úgy érzem, azóta én csak "lefelé" megyek....


Most azonban találtam ezt a weboldalat, és nagyon örültem, mert annak, aki menni szeretne, okos tanácsokat ad:
https://www.visitljubljana.com/en/visitors/in-focus/stories/climbing-mt-triglav-the-symbol-of-slovenia/
Hát menjetek !!!!...vagy menjen, aki még menni tud...ha nem a Triglavra, akkor csak úgy...előre....

6 megjegyzés:

  1. Sok szépség lehet Szlovéniában is, átutazóban voltunk Ljubljanában, és jártunk a Postojnai barlangban is, de a Triglavra biztos hogy nem mennénk, azt mi nem bírnánk, ott halnék meg, az biztos... de gyönyörűnek biztos hogy nagyon gyönyörű, csodás hegy. Neked pedig csak gratulálni tudok ehhez az emberfeletti teljesítményhez, hogy megmásztad ezt a hegyóriást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 44 éves voltam és nagyon elkeseredett. Majdnem azt mondom, élet-halál kérdéssé tettem azt a hegyet...és hát élek...tán azért, mert megmásztam...Egyébként "annyira" nem volt veszélyes, mert a déli oldalról mentem fel és az azért nem olyan vad, mint az északi...A Júlia Alpok és környéke csodálatos - vagyis hát nekem a Föld legszebb helye. De ti is jártok csodálatos helyszíneken - csak ámulva-bámulva olvasom a beszámolóidat...

      Törlés
  2. Azt hiszem,mindenkinek megvan a kedvenc hegye...Neked a Triglav,nekem a Pireneusok a franciáknál és a spanyoloknál(a Camino útján),aztán Izraelben a Tábor hegy,az Olajfák hegye...és egy "negatív hegy",a Holt tenger partja 430 méterrel a tengerszint alatt.Persze,az Alpok,a Kárpátok,(őket is végigjártam),a mi kis hegyeink is szépek,nekem csak hegyek legyenek!Hiába mondják nekem,hogy az Alföld szép,élni ott nem tudnék.Egy évig próbáltam,de nem ment.Soha többé nem próbálkozom!
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva én se tudom elképzelni az életemet hegyek nélkül...Már kisgyerek koromban, első Szegedre-utazásunk alkalmával olyan sivárnak, üresnek éreztem azt a világot, amit a busz ablakából láttam. Nekem az Alföld soha nem tetszett...de hát annak, aki ott született - annak meg nyilván ez vidék a kedves és idegenek a mi hegyeink...(hogy a nagyobbakról már ne is beszéljek.)

      Törlés
  3. Maradj a hegyeknél, s kapcsold ki a TV-t, különben állandó negatív spirálba kerülsz, mely teljesen felemészt. Nem veheted, s nem is kell mások baját magadra terhelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen igazad van - de egy dolog elismerni mások igazát és más dolog azt magadévá tenni - mert ugye a megszokás az bizony nagy úr...Igaz, van sok tévécsatornám - de nem tudom megmondani, miért nézem meg pl. rendszeresen a hírműsorokat ? Senki sem kényszerít - mégis. Pedig több száz csatornából válogathatnék...hát, aki hülye, annak úgy kell...ne siránkozzon...

      Törlés