2024. szeptember 18., szerda

Riport Remes Ferenc órásmesterrel

2013-ban írtam többek között erről a boltról is, de olyan örömmel néztem most ezt a videót, hogy talán nem nagyképűség önmagamat is visszaidézni.

https://aranyosfodorka.blogspot.com/2013/06/a-szepnevu-kiralyuccan-vegestelen-vegig.html


Azért olyan jó érzés látni/hallani, hogy vannak még ilyen "régimódi" fiatalok...az pedig külön érdekesség, hogy én a riportalany édesapját is ismertem, mi több, ifjú korából...  Köszönöm Eisvogelnek, hogy felhívta a figyelmemet a videóra !

2 megjegyzés:

  1. Maga a csoda, hogy ez az órásüzlet még ilyen formában létezik, de még nagyobb csoda a fiatalember a lelkesedésével, a precíz munkavégzésével. Magam is hasonló alkat vagyok, aki a múltból él (de azért nem ennyire), hozzá hasonló embert még nem láttam, főleg ilyen fiatalon, aki 100%-ban, csak a régi világban él, mindent aszerint tesz. Becsületessége, jóravalósága sokaknak példa lehet. Az igényessége, stílusa is lenyűgöző, akár, ahogy egy átvételi elismervényt kitölt a régi íróeszközzel, régies írásmóddal. Valóságos múzeum az üzlet, de élő formában. Mint említi, nem szeret kilépni az ajtón és szembesülni az új világ igénytelenségével. Szinte olyan mintha a múltból, 100 évvel ezelőttről tért volna vissza. És sehol egy okostelefon vagy laptop. Becsülöm a kitartásáért a szorgalmáért, az egyéniségéért. Bár hozzám közelebb is vannak órások, de venni fogom a fáradságot és hozzá megyek legközelebb. Van egy nagyon régi, 150 éves falióra, amit biztosan működésbe tudna hozni. Elviszem be és megmutatom neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy a bejegyzésem témájával örömöt okoztam.--- szinte már meglepő, ha ebben az elvadult világban az ember valami olyasmit talál, amiben, vagy amitől kicsit boldognak érzi magát. Ez a riport, vagyis inkább a riportalany valóban olyan ember, aki talán nem is ebbe a mai világba való, de mégis olyan jó látni, hallani. Kár, hogy nincs több/sok ilyen - tán elviselhetőbbnek érezné az ember a hétköznapokat. De azért lehetne beszélgetni a témáról. Miért lett ő ilyen ? Mert ilyen nevelést, családi örökséget kapott. De ha valakinek nincsenek meg ezek az adottságok, akkor nem is nagyon lehet mit elvárni tőle...Ha anyu-apu is csak a telefonját simogatja, sosem lesz a kisgyerekből pl. órásmester (se).

      Törlés