2024. szeptember 7., szombat

FB.ről hozott igaz sorok...



Az öregedés nem mindig 60-70 évesen kezdődik... Van, akinél 45 vagy akár 35 évesen.... Paradox, ugye ? Nézz körül magad körül, és annyi nőt fogsz látni, akik évek múlva is fiatalok, de korán öregednek. És más idősebb nők, de játékos szemükben bővelkedő fiatalsággal.
Tudd, hogy a hajadban lévő ezüst nem határozza meg az öregkort. És a megnövekedett ráncok száma sem. Az öregség akkor jön el, amikor a lelked azt mondja: "Fáradt vagyok. "
Akkor öregszel meg, amikor már nem tartod magad méltónak a szeretetre. Amikor nem tartod magad elég szépnek ahhoz, hogy megcsodáljanak az utcán, amikor nincs kedved még egyszer tükörbe nézni, amikor egy bókra így válaszolsz: "Nem, én nem. Túlzol. "
Öregkorod akkor kezdődik, amikor belefáradtál az érdekes dolgokba, amikor nem érdekel, hogy valami újat ismerj, láss, hallj. Amikor a fiatalok figyelemelterelései irritálnak, fejfájást okoz egy trolibuszos gyermek sírása, amikor inkább a magányt választod a kommunikáció helyett. Amikor elkezdenek megjelenni talán csak az első ráncok, az első ráncok, de a szíved hosszú ideig hervadt, szerelem nélkül. Amikor túl gyakran mondod, hogy "nem akarom", és túl ritkán tervezel és álmokat rajzolsz.
Akkor öregszel, amikor sok csalódás, kudarc, fájdalom és... minden alkalommal, amikor úgy érzed, hogy egyre nehezebb a mélyről felállni . Amikor menedéket találsz a házadban, és nincs kedved kimozdulni. Amikor egyre gyakrabban és ritkábban találsz okot az örömre és a hálára.
Az alsó korhatár nem létezik. Egyeseknek az öregség 80 évesen, mások 40 évesen kezdődik.



4 megjegyzés:

  1. Hát így van ez, egyszer eljön ez mindenkinél, aki nem fiatalon hagyja itt ezt a világot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak az nem mindegy, hogy a változást miképp fogadja....Az pedig végképp nem mindegy, hogy társsal, családdal öregszik, vagy több évtizedes magányos élet után...

      Törlés
  2. Sok igazság van a leírtakban. Az egyéntől függ valóban hogy miként viseli az idő múlását és azt elfogadja. Tudomásul veszi és korának egészségének megfelelő értelmes elfoglaltságot megtalálja akkor talán kicsit könnyebb ! Az életben bárkivel bármikor természetesen változások jöhetnek ami ebből az aránylag pozitív nézetből kicsit kizökkenthetik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ott látom a bajt, hogy az idő múltával az ember egyre nehezebben tudja elfogadni a változásokat, pláne, ha azok valamilyen negatív értelműek...De sajnos nincs, vagy csak ritkán van választási lehetőség - elfogadni dolgokat lehet szomorúan beletörődve, és kicsit a változásban reménykedve is...Kinek mi sikerül....

      Törlés