2021. január 23., szombat

A nyolcezresek útja 4x40 perc ámulat

https://www.youtube.com/watch?v=RU_-z8rXoaU
https://www.youtube.com/watch?v=2f6evbHVQuA
https://www.youtube.com/watch?v=BXZL-B3ZtZU
https://www.youtube.com/watch?v=jdcB2nrsHv4

Nem mondom, hogy ezt mindenkinek érdemes lenne megnézni – mert tudom, hogy ízlések (érdeklődési körök) és pofonok különbözőek. Ráadásul német nyelvű videók. De ez két és fél óra engem a tv elé kötözött.

(Tv ismertető: "A világ legmagasabb hegyei képzeletbeli vonalként állnak. Hajo Bergmann filmrendező felfedezte a világ 14 legmagasabb hegyének oltalma alatt élő, látványos természetet, a különböző kultúrákat és vallásokat egy álom útvonalon. A hegyi óriások Indiában, Nepálban, Pakisztánban és Kínában találhatók, Tibet (Himalája) és Hszindzsi-ang (Karakoram) autonóm tartományokkal.")
Talán ment a magyar tv-ben is ?
Nem hiszem.....

Egy rövidke kis film az egyik csodáról:


The Himalayas from 20,000 ft. from Teton Gravity Research on Vimeo.



2 megjegyzés:

  1. Eszméletlen magasságok, mélységek! Csodálatos! Egy pillanatra elgondolkodtam, milyen nehéz lehet ott élni, földet művelni. Viszont milyen tiszta lehet a levegő és fantasztikus a kilátás!;) Nem lehet rossz, erre ébredni minden nap!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Gyengéim" ezek a hegyes fotók. Nagyon sokszor gondolok arra, hogy talán előző életemben valami ilyen helyen éltem...Sose vágytam se tengerre, se alföldre. Csak a hegyekbe. Ki érti ezt ?

      Törlés