2021. január 13., szerda

Mit tenne ön az én helyemben ?

Aki ismer, tudja, hogy Máriakéménd, azon belül a kegytemplom, a hajdani híres búcsújáró hely, évek óta a szívügyem. Túlestünk az u.n. zarándokszállás felújításán - nagyjából ott most rendben van minden...

Követezett a templom.  Egész véletlenül tévedtem arra és döbbenetes  képek tárultak a szeme elé:

Én nem tudom, kik a kivitelezők, nem tudom, hogy  a püspökség ellenőrzi-e a munkákat, azt se tudom, hogy a vadiúj plébánost érdekli-e a dolog. És az is biztos, én nem vagyok se építészmérnök, se statikus, se semmilyen szakértő. Én csak egy aggódó öregasszony vagyok, aki azt látja, hogy a havas tetőről lecsorgó olvadékvíz  nem az ereszcsatornába fog befolyni:


...és azt látja, hogy a templom belsejében, a vakolat leverése után feltáruló karvastagságú résbe belenyomatják a maltert, amit aztán majd 1 cm. vastag kapcsocskákkal fognak össze.   





Ezt a rést (IS) ilyen vaskapcsokkal kívánják "rögzíteni":


Mégis kinek kellene szólnom (nekem, nem is odavalósi öregasszonynak, aki véletlenül betévedt a templomba) - hogy ez kérem nem lesz így jó ! ? És vajon a "gazda" miért nem törődik ilyesmivel ? Vagy netán a tudtával történik mindez ???




2 megjegyzés:

  1. Semmit nem tennék! Millió ilyen dolog van, bármerre nézel! Hozzá nem értő vállalkozók, alulfizetett emberekkel dolgoztatnak, akiknek talán nem is szakmájuk az, amit csinálnak, mert nincs ember... Fokozhatnám, de felesleges. Egyre gagyibb minden, ami rémesen elszomorító! Te, mint kívülálló csak konstatálhatod és véleményt alkothatsz, akár el is mondhatod, de szinte biztos, hogy felelősségre senkit nem fognak vonni! Odáig el sem jut a dolog! Tudom, nem jó ezzel szembesülni, de ide jutottunk!:( Felháborító!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor ha valami komoly baj történik akkor majd széttárják a tenyerüket, mondván, mi megtettünk mindent... de a SORS...
      Hát ez egy nagy hazugság, mert ez esetben a sorsnak semmi köze a felelőtlenséghez. (hogy egész finoman fejezzem ki magamat)

      Törlés