2021. január 8., péntek

Kedvenc vacsorám

Nos, ilyen még nem volt… A Google keresőben szerepel a bejegyzésem a kínaikel salátámról és ha rákattintok, sehol sincs…Nem igazán értem, hová tűnhetett és kissé idegesít, mert hátha nem csak ez a bejegyzésem tűnt el itt a csodálatos átállás során. 

Most akkor még egyszer írok erről a legkedvesebb nyers, zöldséges ételemről, amit ősszel, télen elég sokszor készítek. Nagyon egyszerű, mert teljes mértékben a fantáziádra és esetleg a pénztárcádra, vagy az otthon lévő zöldségekre kell gondolnod az összeállításakor. És maximálisan egészséges.

Alap a kínai kel, amit vékony csíkokra szeletelek és ehhez jön: hagyma, fokhagyma, uborka, sárgarépa, zöldpaprika, retek. Volt, hogy apróra vágott nyers karfiolt is tettem bele. Most megszórtam len- és szezám maggal is. Ehhez az adaghoz (mert ugye ebből a mennyiségből az egy kínai kelhez felszeletelt zöldségekkel együtt 4-5-ször lehet enni) nem keverem rögtön hozzá az öntetet, (=vegetás tejföl) hanem csak akkor, amikor az aktuális mennyiséget meg akarom enni, ill. ekkor kerül bele az apróra vágott sajt és sonkás felvágott.  

Kicsit macerás a hozzávalók felaprítása, de nagyon megéri !


Próbáld ki! Jó étvágyat hozzá !


2 megjegyzés:

  1. Jó kis salátát készítettél! Mi is nagyon szeretjük a kínai kelt, de nekem egy majonézes receptem van, ami a kedvenc, viszont az emiatt sokkal kalóriásabb! Azt hiszem, áttérünk a tiedre!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sovány tejfölbe kis vegetát keverek, én azzal "lazítom" - nem szeretem a majonézt.

      Törlés