2021. január 20., szerda

Egy téli hétköznap eseményei

Igazán nem lehetett azt mondani, hogy "hatalmas" havazás volt....Esett, tán 2-3 cm. Meg is maradat kis ideig, de aztán ahogy kisütött a nap, viszonylag gyorsan eltűnt.  Az úttest majdnem teljesen száraz, a K-Ny-i utcák déli (árnyékos) oldalán maradt némi jeges hó. 30 éve nem járt erre se hókotró (mikor nagyobb hó volt) se sószóró. Régen leraktak minden harmadik utcasarokra egy pár vödörnyi sós homokot, az volt a "téli út-karbantartás". Na, most aztán intézkedett a BIOKOM. Ma, a ragyogó napsütésben sóval felszórták az utakat. Hurrá ! Éljen a csodálatos munkaszervezés !

Más:

Ilyen se történt még 30 éve. A házam falát befutó vadszőlő bogyóit nagyon szeretik a feketerigók. Ingyen ebéd, igaz utána hosszú ideig maradó nyomokat is hagynak nekem itt "emlékül". De elmossa azt az eső tavasszal. Ám ami most történt, számomra telesen érthetetlen. Több helyen elég nagy és ujjnyi vastag ágakat törtek le... és kivételesen nem a rosszindulatú, vagy részeg erre-járókat gyanúsítom, (?) hanem igenis a feketerigókat. Az ablakomból is fényképeztem tegnap néhányat, láttam veszekedni őket. Na de hogy ennyire ? Hogy ágakat törjenek le ? Teljesen érthetetlen számomra. Nincs kültéri megfigyelő kamerám, nem is tudom mit remélek, azt (inkább), hogy "csak" a feketerigók dúltak itt, vagy esetleg a "kedves" szomszéd besegített nekik ???



Itt látható a járda gödre is, amit a BIOKOM szerint még nem kell beaszfaltozni (mert nem elég nagy és különben sem balesetveszélyes.) 





4 megjegyzés:

  1. BIOKOM ..:) No comment! Látható igazolás, hogy ott jártak. Most értek oda...
    Lehet, hogy csak a száraz ágak törtek le a "harcos" rigók miatt, nem gondolod? Egyébként elég rugalmas ágai vannak, eltörni sem tudom, csak metszőollóval.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A BIOKOM olyan, amilyen...sajnos...
      De ez az ágtörős dolog nem hagy nyugodni. Igen, ujjnyi vastag ágak voltak letörve - és bennem is felmerült a kétség... Lehet, hogy bocsánatot kellene kérnem a gyanúsításért a rigóktól ? Sajnos, ahogy a világot ismerem, (meg a környezetemet) még az is meglehet, hogy tényleg nem a rigók voltak...

      Törlés
  2. Más. Ma gondoltam rád, egy temetőben jártam, s azt hiszem kálvária készül, a stációk oszlopait felállították már, tizennégyet. Kíváncsi vagyok jól gondolom-e?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, felvettem a listába, majd figyelem, hogy állnak.

      Törlés