2021. január 11., hétfő

Mi fér bele egy napba ?

A hó egy része ugyan délre elolvadt, de annyi minden itthoni tennivalót találtam magamnak, hogy végülis nem mentem ki...Meglátjuk mi lesz holnap, ha nem lesz fagy, akkor tán kimerészkedem.

Így aztán a kisebb takarításon kívül ma mostam egy kört géppel és pár darabot kézzel, sütöttem kenyeret és az ebédre kiflikochot készítettem, amit nagyon régen nem ettem már. Megkérdeztem a szomszédasszonyomat, kér-e belőle kóstolót, mire azt válaszolta, nem tudja mi a kiflikoch, mert ilyent még sosem evett. Nos, vittem neki egy adagot, nagy sikerem volt. Gondolom azért ez nem annyira különleges étel, a neten is többféle változat is fent van. ( Pl. https://www.nosalty.hu/recept/kiflikoch )  Én ma kajszilekvárral és dióval csináltam.  Nagyon finom lett. Vagy lehet, hogy ez is a "kiment a divatból" ?   Pedig egyszerű az elkészítése és - szerintem - finom....

Kenyeret is sütöttem:


És délután maradt még bőségesen idő, tévézésre, olvasásra na és persze "gépezésre"...


4 megjegyzés:

  1. Nagyon aktív voltál és finomakat készítettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem tudok kimenni kicsit csavarogni, akkor valahogy le kel vezetnem a "felesleges energiáimat" :-)
      Mára a hó nagyja eltakarodott, talán kimerészkedem.

      Törlés
  2. Ügyes voltál!:) A kiflikoch finom, meg is enném, elgondolkodtattál!;) Mifelénk is elolvadt a hó nagy része, a tó körül is nagy a sár. Eddig tartott a tél, indulhatsz!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van házi szilvalekvárod, próbáld azzal, úgy is finom ! És bizony, ma már gyalogoltam kétszer is ! :-)
      Csodás, napsütéses idő volt - sétákra alkalmas.

      Törlés