2021. január 30., szombat

Amikor a reggel csodásan indul....

Vagyis már az éjszaka is jó volt, mert majdnem átaludtam - aminek mindig nagyon tudok örülni. Aztán reggel, amikor elhúztam a sötétítő függönyt, ezt láttam: 

(Tudom, tudom, igazából vacak fotó, a profik milliószor jobbat/szebbet tudnak) de én mégis olyan, de olyan boldog voltam ! Pár nap különbséggel egy késő délutáni és egy hajnali majdnem-teliholdat tudtam lefényképezni az én vacak kicsi gépemmel ! Nekem ez nem kis öröm. (Ugyanis éjszakai Hold-fotóim sorra sikertelenek voltak...) Aztán közben be volt kapcsolva a tévé, s még kezemben a fényképezővel vettem észre, hogy a Samu cica meredten figyeli a képernyőt. A Hold-fotózás miatt nem is nagyon figyeltem, pedig Lesch barátom előadásai a legkedvesebbek közé tartoznak. Most is az ő műsora ment. Ez: 

https://www.zdf.de/wissen/leschs-kosmos/harald-lesch-klima-im-wandel-keiner-stirbt-fuer-sich-100.html

Sajnos a blogba nem lehet a videót beilleszteni.

És ennek az elején ha valaki veszi a fáradságot és belenéz, látható  egy kakukk, amint más fészkébe tojja a tojást, s a kikelő kis mocsok kakukk kitúrja az eredeti fészek-tulajdonos tojásait - halálra ítélve őket. Namármost az én macskám, aki nem nagyon nézett tévét, (ellentétben Bercivel)  most meredten figyelt a képernyőre. Le is fényképeztem,  szeme sem rebbent. 

Rögtön eszembe jutottak Bercike régi fotói, elő is kerestem. És Samuról is találtam egyet. Hát igen, a macskák is néznek néha tévét és nekem is lehet szerencsém, hogy ilyen pillanatot el tudjak kapni.  Kell két ilyen ajándéknál több egy napra ?

Ugye nem ? Meg is vagyok elégedve !  

Samu 2009-ben

Berci 2009-ben

Berci 2013-ban



5 megjegyzés:

  1. HOLD nekem is nehezen jön össze,de az éjszakai fotók is általában
    Gondolom fényképezőgépen is múlik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó géppel valószínű nem gond, vagy tán a technikáról kellene többet tudnom...

      Törlés
  2. És, hogy nézik a TV-t. Nagyon jók :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hihetetlen...De van egy nagyon jó, majdnem fantasztikus történetem is macska-Tv ügyben, majd elmesélem. Bizony sok mindet nem tudunk az állatokról....

      Törlés
  3. A kutya nem tudja nézni a TV-t, legalábbis a mi német juhászunk. Kipróbáltuk, kutyás filmet vetítettünk, amiben ugat a kutya. Ha egy pillanatra oda is fordult, már elfordította a fejét, nem érdekelte. Szerintem nem látja a képernyőn futó képeket, vagy számára az nem felismerhető. Ugyanakkor kint éppen ugatott a szomszéd kutya, felpattant és az ajtóhoz rohant. Ebből gondoljuk, hogy a TV adást nem érzékeli.

    VálaszTörlés