2021. január 23., szombat

Hol vannak a madarak ?

Nem tartott sokáig a "tél".  A hó gyorsan eltűnt. ( Bevallom, én olyan nagyon nem sajnálom). Amikor leesett, azonnal készítettem ki eleséget a madaraimnak. De úgy tűnik, hiába vettem, tettem  ki magot, arra szinte egyáltalán nem jön madár. Egyedül a cinkegolyó fogy, de látom, 99 %-ban verebek eszik. Jó, nekik is enni kell....de hol van a többi madár ?

Az ételmaradékra,(leveszöldség) és az almára néha rászáll egy egy feketerigó - és ennyi a madár-látogatók száma. Nagyon szomorú vagyok, mert még emlékszem, pár éve télen itt sokféle madár járt. Nem tudom hová tűntek... A házamra futtatott vadszőlő termésére is alig jön feketerigó. Na de hol vannak a többiek ?


2 megjegyzés:

  1. Arra gondolok, hogy talán nincs jó helyen az etetőd, nem lehet? Próbáld feljebb, vagy kijjebb..., esetleg nem veszik észre, kicsi az udvar, nem tudom, de vannak madarak, ott kell lenniük! Vagy macska van a közelben és félnek.(?)És ha az ablakodba tennél egy kisebb etetőt? Próbáld meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, macska az van... de az etető olyan helyen van, hogy oda macska nem tud feljutni. De én azt nem értem, hogy nem is látok madarakat ! Még szinte cinkét se, csak a verebek, meg a feketerigó... Azért az etető áthelyezésén gondolkodni fogok.

      Törlés