/Ez itt ↑ 4 napos csíra bio búza-rozs és lucerna keverékből - nekem ez ízlik a leginkább/
.
|
A kicsírázott mag rendkívül tápláló élelem. Előállítása egyszerű, 4-5 nap alatt elkészül, az év bármely szakaszában hozzáférhető, a csíráztatáshoz nem kell föld se és a kicsírázott magból a szervezet által könnyen feldolgozható, vitaminokban, ásványi sókban és fehérjékben gazdag ételek készíthetők. A biocsírák élő élelmiszerek, fogyasztásuk - akár kúra jelleggel - rendkívül fontos, különösen a téli időszakban, amikor kevés a friss vitaminban gazdag zöldségféle. A mag csírázásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra bomlanak. Az ásványi anyagok a szervezet által jobban hasznosíthat, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak. A csírákban a többszörösen telítetlen zsírsavak is megtalálhatók, ezeket nevezik nélkülözhetetlen (esszenciális) zsírsavaknak. .
Miután a legtöbb helyen gyakorlatilag lehetetlen biotermeléssel nőtt friss élelmiszerhez jutni, ez az egyszerű út az egészséges táplálkozáshoz igazán megérdemli, hogy megismerkedjünk vele. Az enzimek komplex katalizátorok, amik ellenőrzik a szervezet összes kémiai reakcióját. Születésnél egy adott mennyiséggel rendelkezünk, aminek életünk végéig ki kellene tartani. A helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a betegségek óriási mennyiséget fogyasztanak, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek. A biocsírák salaktalanítják a szervezetet, különösen lábadozás idején segítenek regeneráló hatásukkal. A biocsírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak mint a hús, de nem hizlalnak (azonnali energiát adnak, hiszen "élő ételek"), mert nincs bennük zsír, koleszterin, hormon és antibiotikum, és 100%-ban emészthetőek. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez szükséges elemeket. /Harmonet/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése