Legyen egy kis receptes bejegyzés – nem is emlékszem, mikor
írtam ilyesmiről.
Ihletőm megint egy Tv műsor, amiben azt fejtegették, hogy
nem mindenhol ismerik már, nem emlékeznek a régimódi „egytálételek”-re.
Laktató, tápláló, hiszen általában sok zöldség is kerül bele, megfőzni se nagy
művészet.
Fel is soroltak/bemutattak néhányat, egyet biztos ki fogok
próbálni, annyira gusztusosan nézett ki. Afféle sűrű lencselevest kell főzni
(állítólag van valami fekete színű lencse, ami egy igen régi fajta, abból az
igazi. Én ilyen itt nálunk még nem láttam.) Szóval a majdnem kész lencselevesbe
apró kockára vágott krumplit kell tenni és karikára vágott virslit. Még egy
kicsit főzni, míg a krumpli megpuhul. És
kész.
Mivel Tv-ben láttam, nem tudok erről képet mutatni, de itt (is,
meg még millió helyen) http://www.nosalty.hu/tipus/egytaletel igencsak sokféle ötletet találhattok.
Kép: (a fentiekben leírthoz hasonló): http://de.academic.ru/dic.nsf/dewiki/380126
Ezt pedig nem hiszem, hogy megkóstolnám: http://www.noltv.hu/video/3884.html
Maradok a régi variációnál.
Természetesen (demokrácia van...)- és bár én nagyon "leveses" vagyok, ne épp' én "reklamáljak", hogy mennyire tele a net ( a blogok) és ne soroljam...újságok..., a "kulináris élvezetekkel" (?) A témához - talán annyit,- (magánügyem)- én nem szeretem " a járt utat,járatlanért elhagyni!" - Ismerjem el, attól az még lehet jó... de ezt ne boncolgassam most.
VálaszTörlésBocs'- azért is,- "bármilyen" ( túl olcsó...és egyéb (baromfi...) - virslivel én nem rontanám el pl. a lencselevest sem. (Pl. kedvelem a... "frankfurti" (?) -levest, de nekem abba se legyen belerakva gyengébb minőségű virsli,vagy parizer ! (stb.) - Hát, így valahogy !
Más (?) : elég gyakran veszek pl. babkonzervet,- (vörös bab,- meg ilyesmik) - de aki pl. a konzerv felnyitása után, annak levét [-amiben van a bab- ] - bele/hozzáönti pl. egy leveshez... nos, vele "nincs miről beszélnem!" :-) :-)
***********************************
Nem egyszer tisztáztuk már, pl. "nem kell egyformának" lennünk...OK ! ) Tippem : ha egy-egy ételféleség,nincs "előre megbeszélve" a "fogyasztóval" ( velem,- ...de az lehet további 3-4 más személy is...) - ajánlatos (?) - pl. a "tartozékokat" - ez esetben, pl. krumpli,virsli ... elkülönítve (?) a leves mellé rakni ?-
VálaszTörlésKiegészítés : én pl. a tarhonya (?) - és pl. a galuska (?)- vagy legyen az akár tészta a hús levesben-stb.- a levesbe belerakását is "nehezen viselem!" na, nem kell rosszra gondolni... "csak" legfeljebb és egyszerűen ... nem eszem belőle ! [Aztán jön a "duzzogás!"... "főztem rád"... "neked főztem"... és még a napokkal későbbi kiöntése, majd az elmosogatása...is az én feladatom lesz ! ) - Hát, így valahogy....
A vörösbab konzervet én is szeretem, csilis babnak elkészíteni, hús nélkül.
VálaszTörlésSzerintem a leves mellé kell a tásztát tenni, mert így a maradék jobban eláll. A frankfurti levesbe meg nagyon jó, ha a füstölt izű virsli belefő.( egyébként minden féle párizsi és egyéb készítményt én nem fogyasztok.)
Sajnos néha egy kis kolbász, szalonna az még lecsúszik, de már olyan csillagászati ára van...
A krumplistészta nagy akrobatikus mutatvány, eladhatóság miatt.Szerencsétlen emberek még a végén leszoktatják a rágásról...nyelni kell mint kacsa a nokedlit..:-)))
(Én meg : a vörösbabot folyóvízben lemosom,- tejföllel keverem,bele kis mustár,bors,esetleg kevés vegeta-hidegen. Tejföl helyett lehet joghurt,vagy kefir is. (natúr) De ettem már úgy is, hogy kissé ecetesen,lila hagymával összekeverve.)
VálaszTörlésViszont mivel többször esett szó erről (!) -régebben - itt egy 7 perces video
Csokoládéról