Olvasom egy régebbi feljegyzésben, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül, az alábbi ételek fogyaszthatók naponta, ezek fiatalítanak és megőrzik az egészséget:
Hüvelyesek: Mivel hihetetlenül sok bennük az antioxidáns, serkentik az anyagcserét, és jótékonyan hatnak a bőrre is.
Paradicsompüré: Segíti kihajtani a szervezetből a káros
anyagokat, megakadályozza a koleszterin lerakódását, megelőzi a
csontritkulást és a rákot.
Metélőhagyma: Mészben, vasban, C-vitaminban és béta-karotinban gazdag.
Zöld tea: minden kortya hatástalanítja az UV-sugarak káros hatását.
Citrusfélék: Megsemmisíti a rákkeltő anyagokat, és serkenti a rákfaló sejtek képződését.
Olívaolaj: Kiváló az egészséges sejtek képződésére. Fiatalít, erősíti a csontokat, serkenti az emésztést. Külső alkalmazásra is kitűnő.
Csilipaprika: erősíti a gyomrot, megakadályozza a
gyomorfekély kialakulását, semlegesíti a szabad gyököket. Nagy
segítséget jelent a fogyásnál is.
Brokkoli: Ként tartalmaz, amely növeli az enzimek
arányát a szervezetben, s ezzel megakadályozza a rákkeltő sejtek
növekedését. Ezenkívül sok antioxidánst és C-vitamint tartalmaz.
Zabpehely: A zabpelyhet öntse le tejjel, majd tegye
mikrohullámú sütőbe. A kása stabilizálja a vér cukorszintjét,
szabályozza az étvágyat, energiát szabadít fel, sőt még fogyaszt is.
Tonhal: Omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely serkenti az idegrendszer és az izmok munkáját. A tonhalsaláta kisimítja a ráncokat.
Aszalt gyümölcs: A mazsola és a szilva gyengíti a
szabad gyökök káros hatását, és ezzel a bőrnek segít. Az áfonya lassítja
az agy öregedését, s fogyni is lehet tőle.
Eléggé elkeserítő, hogy a millió finomság közül csak ezeket ehetném
lelkiismeret-furdalás nélkül. Amikor ilyesmiket olvasok, sokszor
gondolok arra, milyen jó is volt a Nagymamámnak, aki nem foglalkozott
ezzel a ma annyira divatos témával. Ette, amit szeretett, (meg ami volt) és mégis megélt 84
évet.
A másik gondolatom meg, holnap akár kiderülhet, hogy a csilipaprika
mégse jó, vagy bármelyik más a felsoroltak közül. Mint ahogy az is kiderült, a szolárium pontosan annyira veszélyes és egészségtelen, mint a
dohányzás, vagy az alkoholizálás. Vagy amit évekig "átkoztak" az most hirtelen mégis csak egészséges... (vagy fordítva)
Érti a csoda ezt....Akkor legyen okos az ember…
Egy tény, annak volt igaza, aki kitalálta ezt a mondást:
A hosszú élet titka az, hogy….sokáig kell élni.
A szívedre hallgass, meg főleg a testedre! Amit kívánsz, azt add meg magadnak! Szerintem a mértékletesség a lényeg mindenből. Ezek a naponta felbukkanó "listák" semmit nem érnek, mert - ahogy írod is - pillanatokon belül megcáfolják és nem tudod, kinek higgy!
VálaszTörlésÉn is arra gondolok, hogy a nagymamámnak fogalma sem volt semmiféle "egészséges" táplálkozási módozatokról, mégis elélt 84 évig. Nagyából én is az ő konyháját "viszem" - és a 74-et már elértem...
TörlésKi tudja ? Hátha még tényleg van időm...
Minimális különbséggel ugyanazt főzöm-eszem amit fiatal koromban.Nincs már kedvem újakat tanulni/megszokni.
Maradjunk az arany középúton, az mindig jó. Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit. Egy-két falat még nem tesz tönkre.
VálaszTörlésÉn is így gondolom - és kb. tartom is magam ehhez.
TörlésHasonlóan vélekedek mint Tiffanylda !
VálaszTörlésAzt hiszen a hasonló korosztályok ízlésvilága és főzési szokásai hasonlóak.A fiatalok meg csináljanak azt, amit akarnak.
Törlés