Hurrá ! az elmúlt 24 órát megúsztuk vihar nélkül !
Miután eltettem az ez évi "borzalomlekvárt" (=írtam az eperszerű valamiről) az év második eltevése jobban sikerül. Készült ismét bodzaszörpa héten. Már hagyomány - hiszen minden évben teszek el. Én ugyan ritkán és akkor is némi lekiismeretfurdalással iszom, viszont a gyerekek nagyon szeretik. Természetesen készült idén is:
Csak érdekességkép bolti bodzaszörp árakat kerestem a neten és ezt találtam: (nem írom ki a cég nevét, „nehogymá” bajom legyen belőle – de a világ egyik legnagyobb csalásának érzem…)
Bodzaszörp 0,5L 2290 Ft 4581 Ft/l
Bodzaszörp 0,5L 2805 Ft 5610 Ft/l
Összetevők: bodzakivonat, cukor, víz, almalé (sűrítményből), citromlé (sűrítményből). Gyümölcstartalom: 27%.
És van, aki ezt megveszi ?????
Van !!!!!!
Nagyon szép a színe, biztos finom ! Nagyon régen készítettem én is :)
VálaszTörlésA benne lévő cukor miatt tartom bűnös élvezetnek, de épp az jutott eszembe, hogy valami "műcukorral" nem lehetne-e elkészíteni ? Én nagyon szeretem.
TörlésMásképp csinálod, mint én. Az enyém nem ilyen sötét. Megmondod, hogy készül? Lehetne próbálkozni eritrittel , vagy stiviaval. Viszont igen macerás eltalalni az arányokat és van akinek hasmenést okoz. Én is nagyon szeretem és rossz lelkiismerettel iszom.
VálaszTörlésEgy kicsit jobban megpirult a cukor - azért lett most sötétebb :-) Semmi trükk.... Az ízén nem változtat. Van egy érzésem, hogy inkább keveset iszom, de nem próbálkozom a műcukorral.(Amúgy sem használom azt.)
TörlésÉn nem merek eritrittel befőzni.Én is pirítom a cukrot. Úgy finomabb. Amiatt lehet drága,vagy ki tudja? Ki tudja?
VálaszTörlésA lekvárokhoz, sütikhez is "rendes" cukrot használok. Nem tudom miért idegenkedem ennyire a műcukroktól - van itthon, de szinte sosem használom.
Törlés