Nos, ilyen még nem volt… A Google keresőben szerepel a bejegyzésem a kínaikel salátámról és ha rákattintok, sehol sincs…Nem igazán értem, hová tűnhetett és kissé idegesít, mert hátha nem csak ez a bejegyzésem tűnt el itt a csodálatos átállás során.
Most
akkor még egyszer írok erről a legkedvesebb nyers, zöldséges ételemről, amit
ősszel, télen elég sokszor készítek. Nagyon egyszerű, mert teljes mértékben a
fantáziádra és esetleg a pénztárcádra, vagy az otthon lévő zöldségekre kell
gondolnod az összeállításakor. És maximálisan egészséges.
Alap
a kínai kel, amit vékony csíkokra szeletelek és ehhez jön: hagyma, fokhagyma, uborka,
sárgarépa, zöldpaprika, retek. Volt, hogy apróra vágott nyers karfiolt is tettem bele.
Most megszórtam len- és szezám maggal is. Ehhez az adaghoz (mert ugye ebből a mennyiségből az egy
kínai kelhez felszeletelt zöldségekkel együtt 4-5-ször lehet enni) nem keverem rögtön hozzá az öntetet, (=vegetás tejföl) hanem
csak akkor, amikor az aktuális mennyiséget meg akarom enni, ill. ekkor kerül
bele az apróra vágott sajt és sonkás felvágott.
Kicsit macerás a hozzávalók felaprítása, de nagyon megéri !
Jó kis salátát készítettél! Mi is nagyon szeretjük a kínai kelt, de nekem egy majonézes receptem van, ami a kedvenc, viszont az emiatt sokkal kalóriásabb! Azt hiszem, áttérünk a tiedre!;)
VálaszTörlésSovány tejfölbe kis vegetát keverek, én azzal "lazítom" - nem szeretem a majonézt.
Törlés