Egy ismerősömmel szóba kerültek a csírák, vagyis a csíra-evés. Én még sosem próbáltam, gondoltam, egy kicsit érdemes esetleg kísérletezni. Csak egy csomag - a lehető legolcsóbb - magot vettem, görögszénát - úgy, hogy fogalmam se volt, jó-e valamire. Tényleg csak az árát néztem. Aztán elolvastam a tudnivalókat - nos, biztos nem fog ártani. A 10 dk úgy emlékszem 350.- Ft körül volt. Kísérletre nem sajnálok ennyit.
És kiderült, a csíráztatott mag igen jó, olyan "üdezöld" íze van -(=semmilyen, mint a fű), de a reggelimet mégis feldobta kicsit. Most új csíráztatási módokat is ki fogok próbálni és veszek más magot is. ....Elvan a gyerek, ha játszik.
Ja, jut eszembe és vettem kefir-gombát is ! Így aztán naponta van friss kefirem.
Valamikor nagyon rég játszottam ezzel is, nos, most újra próbálom. A gombák is jól érzik magukat.
Egyelőre én is....
Látom, törődsz az egészségeddel, hajrá!:)
VálaszTörlésA csíráztatás jó dolog, ad egy kis friss zöldet, amire ilyenkor nagyon vágyik már az ember! Emlékszem anno a kis iskolámban a gyerekekkel csíráztattunk és az uzsonnájukra mindig szórtunk belőle, nagyon élvezték, győztük elszórni a magokat!:) A kert zsázsa a kedvencem, kicsit csípős, tormaszerű íze van, próbáld ki!
Még létezik a kefirgomba? Rengeteget használtam, aztán egyszer ráuntam a törődésre és elpusztult, pedig finom volt.
Szívesen adok kefirgombát, ha újrakezdenéd. Azt olvastam, hogy egy kis ideig akár le is lehet fagyasztani. Nekem 1-2 nap múlva annyi lesz, hogy már feleslegessé válik, ha erre jársz, adok, ha nem megpróbálkozom a fagyasztással.
TörlésKöszi, egyelőre nem járok semerre, ha nem muszáj! Majd, kb. egy hónap múlva, ha lesz újabb "sokasodás" nálad, jelezd! ;)
TörlésO.K. Szólni fogok.
TörlésÉn 8 éve csíráztattam retekmagot, ezt többször megismételtem, mert nagyon jó retek íze van a csírának. Tudom ajánlani ezt. Most, hogy írtál róla, azt hiszem előszedem én is a csíráztató tálam :-)
VálaszTörlésJó, ha ajánljátok, meg fogok próbálkozni a retek maggal is, de nekem ez a görögszéna kifejezetten ízlik.Tudom ajánlani.
TörlésHajrá, váljon egészségedre! Kefir-gombát én is használtam jó régen !
VálaszTörlésMagam se tudom, hogy évekkel ezelőtt miért hagytam abba a kefírezést (tán macerásnak tartottam) - pedig finom. Most kipróbáltam desszertnek is, belekevertem egy kevés eper lekvárt, nagyon finom lett.
TörlésA zöldborsó is nagyon finom. Újabban szinte divat, hogy mindent zöldborsó hajtással díszítenek (legalábbis tavaly nyáron így volt Németországban és Hollandiában) th
VálaszTörlésÚgy érted, hogy zöldborsót kell csíráztatni ? Utána fogok járni - egyelőre ezzel a görögszénával nagyon jó barátságot kötöttem. Ízlik. Szinte minden nap eszem.
Törlés