Mint mindenből, a tejszínkrémsajtból is nekem a sajátom jobban ízlik, mint a "bóti"...A receptet a Nagymamámtól tanultam – vagy tán lestem el – de annyira egyszerű, hogy 3 elemi se kell hozzá…. Egyébként ez nem is igazán tejszínből készül, de mivel mi ezt otthon így neveztük, hát én se hívom másképp. Látom a neten, millió variáció van – és valóban lehet(ne) tejszínből is készíteni.
Én így készítem:
A lényeg a jó minőségű (20 %-os) tejfölön van. Az nagymama-féle változat az, hogy egy kevés sóval elkeverem a tejfölt, majd egy, csak erre a célra használt, vékony vászon kendőbe kötöm, főzőkanálra felakasztom egy magas falú lábos fölé függesztem és beteszem a hűtőbe. Min. 24 óráig szikkad, csöpög, de ha két napig áll így, akkor sem lesz baja.
Amikor a kendőből kiveszed, igen kellemes ízű, lágy, jól kenhető tejszínes ízű sajtfélét kapsz. Próbáltam már snidlinggel, petrezselyemmel ízesíteni, de nekem a natúr ízlik a legjobban. Zöldpaprikával, retekkel….
Pofonegyszerű és messze nem kerül annyiba, mint a bolti krémsajtok. Ja és a tejfölön kívül semmiféle adalékanyag nincs benne.![]() |
| Itt a végeredmény..... |





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése