2012. augusztus 30., csütörtök

Kapros túrós

A 'kapros túrós' nem ismeretlen - gondolom, sokaknak - de amit én most hozzáteszek, elfogyasztásának egyik módozatáról, arról nem biztos, hogy mindenki hallott...
(Bár nem keresgéltem a neten, írt-e valaki ilyesmiről…)

Márpedig igaz, ami írtok, a nálunk készült kapros-túrós lepényt a nagymamám az alábbi  képen látható és most már legalább 100 éves hatalmas leveses-tálba tette felkockázás után és forró, kicsit cukros tejjel meglocsolta. Amikor kivette a tányérunkra, kiskanállal kellett enni, mert szétomlott a tésztája. Most is nagyot nyelek, ha erre gondolok…


Mivel a képen látható, tepsiben kisült mennyiséget nem én ettem meg, most nem került bele a tálba, mert a gyerekek úgy nem szeretik. De én azért, a megmaradt 3 kockát bizony úgy ettem. És nagyon finom volt !
Ha valakit érdekelne, a recept itt (is) olvasható:  http://www.nosalty.hu/recept/kapros-turos-lepeny-2  (én a ’Horváth Ilonából’ néztem ki)

3 megjegyzés:

  1. Mi a túróson kívül mákossal is szoktunk ilyen tejes változatot készíteni. Sajnos elég ritkán ...

    VálaszTörlés
  2. Természetesen nem a könyv hibája.
    Eszembe jutott egy barátom,aki két lábbal,átkozódva ugrált rajta.
    Vadas marhát akart készíteni,kijegyzetelte a hozzávalókat,megvett mindent és elkezdte készíteni.
    Közben elérkezett ahhoz a sorhoz,hogy:most a páclében ázó húst eltesszük 2-3 napra a hűtőbe.
    Ő akkor volt éhes!:-)
    kisbela

    VálaszTörlés
  3. A büdös túrót kipróbáltam, most ezt is kifogom, nagyon guszta!

    VálaszTörlés