Nem nagy művészet kitalálni, mi van a képen: néhány szem
lefagyasztott cseresznye !
De hogy milyen csodálatos desszert ez ilyen nyári
melegben, azt nehéz szavakban kifejezni. Jobb mint a fagyi, mert elfogyasztása
után nincs lelkiismeret-furdalásom, cukor ugyanis csak annyi van benne,
amennyit a teremtő adott neki….
A tavaszi szezonban mindig teszek el néhány
zacskónyit, és bármilyen hihetetlen, nem csak nyári kánikulában esik jól
elszopogatni, hanem télen is finom, mert olyan jól visszaidézi a koranyár
ízeit. Nem tudom, szoktatok-e ilyent csinálni, de akinek van erre mélyhűtő
kapacitása, ajánlom, hogy jövőre ne feledkezzen meg róla !
Az én kedvenc csemegém is.Sosem mulasztok el 1 kis zacskónyit lefagyasztani.
VálaszTörlésNem tudom mennyire igaz,vagy sem, de az eltarthatósági idő 6 hónap ? :-)
VálaszTörlés(pontosítandó)
Én még iskolás koromba megszerettem a Mirelit szilvát ( akkor volt újdonság ). Emlékszem egyszer úgy jártam, türelmetlenségem és mohóságom miatt a tanítási óra alatt faltam be sutyiba a csöpögő ragacsos maradékot. Megvehettem volna tanítás után is!!! Sok gyűmölcs jó lefagyasztva , de nekem kicsi a fagyasztó terem így tehát marad a jégkockás citromlé amit tőled tanultam..
VálaszTörlésSzia!:) Igen jó ötlet, én is ilyet vittem az anyumnak, csak meggyet, hogy enyhítse a hőséget természetes "fagyival"! Ezen a nyáron nagy szüksége volt rá.
VálaszTörlésAz eltarthatóságról annyit, hogy még van tavalyi meggyünk a fagyasztóban és kutya baja! Lassan a végére is érünk. Hús esetében viszont komolyan kell venni, de nálunk fél évig biztos nem marad bent!:)