A
hét végére mindenféle, a szelet húsokról lefaragott ficni-fecniből, meg a „mindjárt-megírom
mire-használt” csirkecomb hústalanított csontjából, jól bezöldségelve, pompás levest
főztem. Amikor leszűrtem, jutott
eszembe, hogy kb. ezer éve nem csináltam húspástétomot. Nosza !
Ledaráltam
a főtt húsokat, a levesben főtt
sárgarépával, hagymával együtt, gyorsan főztem hozzá két tojást, azt szétpasszíroztam,
majd só, bors, vaj került bele és az egészet habosra kikevertem.
Mire
másnap észbekaptam, már nem maradt belőle fényképezésre érdemes mennyiség, így
hát a képet innen hoztam: http://www.mindmegette.hu/huspastetom.recept
- de az enyém pontosan ugyanígy nézett ki. És nagyon finom volt. Az az érzésem,
a legközelebbi húsleves-maradékból is ezt készítek.
És
mire kellett a párolt csibecomb húsa ? Ezt se készítettem ezer éve, rendes
nevét nem is tudom. Párszor ettem a Tettye vendéglőben és azóta én csak a „tettyei-csirkesalátának”
becézem. (Fotó erről sincs, mert megettem, mielőtt eszembe jutott, hogy mindenkinek ajánlgatva írni is
lehetne róla.)
Ehhez
a főtt csirkecombot apró darabkákra kell vágni, feldarabolni almát és
narancsot. Fejes saláta leveleket egész apróra tépkedni, kevés ecettel
meglocsolni és összekeverni a hússal, almával, naranccsal. Mennyei eledel – és semmi
lelkiismeret furdalás nem lesz tőle :- )
Hú, nagyon jól hangzik. Az utóbbi időben jóval kevesebb húst fogyasztunk, azért beiktatom majd mind a pástétomot, mind a salátás verziót. A húst gyümölcsökkel, salátával különösen kedvelem, akár hidegen, akár melegen sütve.
VálaszTörlésKöszi az ötleteket!
Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog. Jó étvágyat hozzá !
TörlésNyeltem párat, így hajnali órán.
VálaszTörlés:-) Készítsd el, kóstold meg ! Szerintem jó kis receptek - lelkiismeret furdalás nélkül ehetők.
TörlésEzt a húspástétomot én is kipróbálom. Sokszor megmarad a leveshús tesszük ide-oda zöldséggel biztos nagyon finom!
VálaszTörlésNem fogod megbánni ! Egyszerű és nagyszerű.
Törlés