Amit itt
alább láttok, („À la aranyosfodorka”) egy magam-kitalálta rakott zöldbab: (Sütés előtt és után - bár valahogy a képekről nem nagyon jön át ez a két idő-intervallum, pedig, tényleg ....Jó, na a sajt kicsit olvadtabbnak látszik 😀)
Tepsi vajjal kikenve, alul (főtt) bulgur, rajta darált sonkás-felvágott, majd hagymával összepárolt, egészben
hagyott (nem szeletelt) zöldbab, meglocsolva vegetás tejföllel,
szalonnaszeletek és reszelt sajt.
Mennyei !
Próbáljátok ki !
Hamarosan
lesz még zöldbabfőzelék is – és rámolás
közben valahogy annyira megkívántam a virsli-pörköltet, hogy ez lesz a feltét
hozzá.
(Ezer éve
nem csináltam: ehhez jó sok, türelemmel párolt hagyma kell, pirospaprika, pici
só, s amikor jó sűrű ez a hagymamártás, bele a virsli, csak rottyan egyet és
máris elteríthető a finom tejfölös zöldbabfőzelék tetején.)
Guszta!Szeretem a zöldbabot.Jobban,mint a zöldborsót.
VálaszTörléslélekajtós
:-) De örülök neked (itt és most) - ezek szerint sikerült a "műveletet" megoldani...
TörlésPróbáld ki ezt a rakott zöldbabot, nekem nagyon ízlett.Egyébként meg lehet variálni is, hogy mit teszel bele/hozzá. Ezért szeretem a rakott ételféleségeket.
Guszta, nagyon finom lehet megcsinálom én is, virslipörkölt nem is kell hozzá, inkább egy fokhagymás-tejfölös mártást csinálok hozzá. :-)
VálaszTörlésA virslipörköltet a zöldbabfőzelékre szántam :-) - ami hamarosan lesz egyik napi ebédem....Elkészítettem egyébként a főzeléket is, meg a virslipörköltet is, két adagban lefagyasztva várják, hogy sor kerüljön rájuk...
TörlésÉn sima levesként vagy csak főzeléknek szeretem,és csak a sárgahüvelyüt...Pörköltel meg különösen szuper... számomra
VálaszTörlésMi is lenne rossz rajta?? :) minden összetevője finom és jó, akkor az "összekutyulás" sem hozhat rossz végeredményt.
VálaszTörlés