Mert amíg oda nem kerültem, (1974 nagy drávai árvíz) sosem hallottam arról, hogy a túrós rétest lehet sósan is enni. Megboldogult kedves barátnőm sütött ilyent, és azonnal beleszerettem. A másik "csodája" az üstbenfőtt-szilvalekvárral és dióval megszórt rétes volt. Az is csodafinom !
Ez jó ötlet! Holnap megyünk a havi nagybevásárlásra (na jó, 3 hete voltunk, de azóta még kis boltba se mentünk), felírom a réteslapot. Én a bureket nagyon szeretem (ha Szlovéniában kirándulunk, mindig keresek). Próbálkozom burek készítéssel házilag, gyakorlatilag amit én csinálok burek-gyanánt az is sós rétes. Zsuzsa
Nagy szégyen, én a Szlovénia-imádó, ilyent még sosem ettem. Na, majd utána-nézek. Meg kell ezt ismernek nekem is. Ha a szlovénok szeretik, akkor az csakis jó lehet :-)
A burek balkán étel, én korábban Horvátországban ettem ilyet. Mikor Szlovéniában jártunk, gondoltam benézek a pékház, hátha náluk is van ilyen. És volt! Lendván 2 péknél is találtunk, Muraszombaton csak a Lidl-ben (másmilyen pékáruja van a Lild-nek Szlovéniában, mint itt). Tehát nem általános, hogy lenne minden péknél, és többféle töltelékkel árulják. Én - ha lehet - mindig sós, túrósat kérek. Zsuzsa
Ó, hát ez túrós rétes magyarul :-) Kerestem recepteket, mert azt hittem valami különlegesség. Ilyent aztán tényleg nem nagy művészet készíteni, ki is fogom próbálni - de gyakorlatilag nem nagyon különbözhet az én sós túrós rétesemtől.
Váljon egészségedre! Hol a recept? Csak nyelek nagyokat:)
VálaszTörlésÉva, semmi különös. Ez egy normális túrós rétes (bolti réteslapból) csak nem cukor, hanem só van benne!
TörlésA kedvencem. Szoktam ám én is túrós rétest sütni.
VálaszTörlésPróbáld ki egyszer sósan - mert biztosan te is cukrosan eszed....
TörlésHmmmm, naggyon jól néz ki!:) De megkívántam! Nagyon csábító!;) Mitől drávasztárai?
VálaszTörlésMert amíg oda nem kerültem, (1974 nagy drávai árvíz) sosem hallottam arról, hogy a túrós rétest lehet sósan is enni. Megboldogult kedves barátnőm sütött ilyent, és azonnal beleszerettem. A másik "csodája" az üstbenfőtt-szilvalekvárral és dióval megszórt rétes volt. Az is csodafinom !
TörlésEz jó ötlet!
VálaszTörlésHolnap megyünk a havi nagybevásárlásra (na jó, 3 hete voltunk, de azóta még kis boltba se mentünk), felírom a réteslapot.
Én a bureket nagyon szeretem (ha Szlovéniában kirándulunk, mindig keresek). Próbálkozom burek készítéssel házilag, gyakorlatilag amit én csinálok burek-gyanánt az is sós rétes.
Zsuzsa
Nagy szégyen, én a Szlovénia-imádó, ilyent még sosem ettem. Na, majd utána-nézek. Meg kell ezt ismernek nekem is. Ha a szlovénok szeretik, akkor az csakis jó lehet :-)
TörlésA burek balkán étel, én korábban Horvátországban ettem ilyet. Mikor Szlovéniában jártunk, gondoltam benézek a pékház, hátha náluk is van ilyen. És volt! Lendván 2 péknél is találtunk, Muraszombaton csak a Lidl-ben (másmilyen pékáruja van a Lild-nek Szlovéniában, mint itt). Tehát nem általános, hogy lenne minden péknél, és többféle töltelékkel árulják. Én - ha lehet - mindig sós, túrósat kérek.
VálaszTörlésZsuzsa
Ó, hát ez túrós rétes magyarul :-) Kerestem recepteket, mert azt hittem valami különlegesség. Ilyent aztán tényleg nem nagy művészet készíteni, ki is fogom próbálni - de gyakorlatilag nem nagyon különbözhet az én sós túrós rétesemtől.
TörlésÉn az Európa pékségben tudok bureket venni Barcson vagy Kaposváron.
VálaszTörlésTalán van Pécsett is, hiszen itt is vannak Üzletei az EP-nek. De nem fogom boltira pazarolni a pénzt, ezt aztán nem nagy művészet elkészíteni.
TörlésMég soha nem ettem sósan rétest, illetve ahogy olvastam a kommenteket, bureket én is kóstoltam Szlovéniában (finom!!!), akkor mégis :)
VálaszTörlésEgészségedre!
Köszönöm, jól is esett, mert régen sütöttem... De ha ízlett a burek, akkor érdemes esetleg ezt a rétest is kipróbálni.
Törlés