Akciós
volt, hát vettem két szép selyemfényű padlizsánt. (Nem tudom, de egyre inkább odafigyelek a "mi
mennyi"-re és szinte előre edzem magam a "várhatóra"...)
(Na tessék ez a zárójeles mondat tán nem "politika"?)
(Na tessék ez a zárójeles mondat tán nem "politika"?)
Így
hát tegnap muszakát készítettem. De ezt csak hiúságból írom így, mert különben
parasztosan én csak rakott padlizsánnak hívom
:- )
Ismered
a receptjét ? Ha nem, akkor az én változatom röviden itt van:
Apróra
vágott szalonnán megpirítani, 1 fej hagymát és 30 dk darált húst. A padlizsánt
héjastól lekarikázni, besózni, 10 perc állás után egyenként (!) letörölgetni,
lisztbe mártani és gyorsan kicsi olajban kisütni. Kivajazott edény aljára a
sült padlizsán felét lerakni, erre 1 dl nyers rizs (Én ezt egy picit megfőztem,
de nem teljesen.) Erre jön a darált hús egyik fele, majd karikára vágott
paradicsom, hagyma, paprika, és olyan fűszerek, amit csak akarsz, bors,
oregano, stb… Majd a hús másik fele, végül a padlizsán maradéka. Az egészet
kicsit sós tejföllel kell meglocsolni, amiben 5-6 gerezd fokhagymát
szétnyomtál.
Sütni.
Enni.
Ennyi.
Előkészületek:
Végeredmény:
Annyit
még megjegyzek, hogy ez a mennyiség nekem 3 ebédre elég. Az egyik harmadot
megeszem egyik nap, a másik kettőt lefagyasztom. (Semmi baja nem lesz – reggel
kiveszem a fridzsiből, és délben a kis grillezőmben melegítem fel.)
Nem
szeretek 3 napig egyformát ebédelni….
Nagyon guszta váljon egészségedre! Ezt a rakott padlizsánt eddig még nem készítettem csak rántva . Hasonlóan szoktam én is elpakolni mélyhűtőbe majd pár nap múlva elővenni:)
VálaszTörlésTévedtem mert megnéztem a blogomban és egyszer már készítettem bár ez 2013-ban volt. Vagyok így más receptekkel is látok valahol egy jó receptet kipróbálom aztán feledésbe-merül.
TörlésÉva, te olyan sok nagyszerű receptet gyűjtöttél és adtál közre, hogy nem is csoda ha nem emlékszel mindre !
TörlésEgy kincsesbánya a blogod !
Jó, hogy emlékeztettél rá, nagyon szeretjük a muszakát! A tiéd diétásabb forma, így kéne nekem is készíteni, sajnos én krumplit is teszek alulra és beterítem a húst vékonyan
VálaszTörlésszerecsendiós besamellel.:( Az sem rossz! Sokszor elfelejtek bizonyos recepteket és is - ahogy Éva írja -, hát, most jó, hogy előhoztad, kösz!:)
NO, akkor itt az ideje, hogy megörvendeztesd a családot. Mert tényleg nagyon finom !
TörlésKicsit zűrös lett a hozzászólásom, nem néztem újra, bocs!:))
TörlésÉn így is értelek ! ♥
TörlésNagyon klassz! Valjek egeszsegedre! A tobbiekhez hasonloan en is orulok,hogy eszembejuttattad. Hamarosan keszitek is egy muszakat. Vagyis inkabb rakott padlizsant!;)
VálaszTörlésHabár mostanában szinte állandóan látom a boltok polcán (nyilván nem magyar termék) - de nem jutott eszembe, hogy készítsek belőle valamit is. Na de ha akciós... :-)
TörlésAkkor ugye megéri...gondolja a szerencsétlen, megvezetett vásárló ...