Kivételesen akciós volt a citrom. Vettem két kilót. Aztán szép lassan kifacsargattam és a fent látható módon lefagyasztottam. Most van egy zsák citromkockám, csak előkapok egyet és zutty bele a teába, vagy vízbe, ha limonádét kívánok. Szerintem jó módszer, tudom ajánlani... ebben a "veszélyes-élni" időszakban meg különösen.
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_citrom_egeszsegugyi_hatasai/20180424111617
Ügyesen bespájzoltál, jól fog jönni nap mint nap, és ínséges időkben is. Én sokat sütök, ezért amikor egy citromot kettévágok a levéért, előtt lereszelem a héját, és azt gyűjtögetem a fagyasztóba. Amikor kell, kiveszek belőle annyit amennyi szükséges, és az illata is jól megmarad.
VálaszTörlésA citromhéjjal nagyon óvatos vagyok. A "normális" citrom héját sosem reszelem, még megmosás után se, valahogy bennem van a félelem a mindenféle permetezőszertől. De lehet kapni néha bio-citromot (persze ki tudja, igaz-e a "bio" ?) - de abból már én is reszeltem le - bár ritkán használom.
TörlésNahát, ez nagyon jó ötlet! Kár, hogy most nem tudom megvalósítani, tele van a mélyhűtő, de az biztos, hogy ki fogom próbálni. :)
VálaszTörlésPraktikus. Én mostanában eléggé odafigyelek az akciókra és ha módom van rá, be is tárolok ezt-azt....mert semminek nem lesz annyi az ára, mint amennyi volt....
TörlésVáljon egészségedre ! Hogy mikre jó a jégkocka tartó, régen petrezselymet összevágva tartottam benne mélyhűtőbe tárolva.
VálaszTörlésEz meg még nekem nem jutott eszembe. Én elég sok petrezselymet használok, összeaprítva a fagyasztóban egy nagyobb zacskóban tárolom.
Törlés