Jutott eszembe tagnap reggel (úgy szeretném tudni, miképp is működik az agyam...), szóval egyszer csak "bevillant", hogy a fagyasztómban van nekem eltéve lángosom. Mivel egy személyre nehéz bármit is készíteni a lágy-tojáson kívül, hát ha lángost készítek, akkor abból mindig teszek félre "ínséges időkre" - azaz a fagyasztómba. Kikísérleteztem a kelt tészta újjáélesztésének módozatát, (működik) - így hát ma a meggyleves után ez lesz az ebéd...Ha érdekel a fagyasztott tészta újjáélesztése, röviden: már jó korán reggel vedd ki a fagyiszekrényből, tedd tányérra, takard le vizes ruhával, akár a kis összegömbölyített lángos-gombóckákat kicsit be is vizezheted, és hagyd állni délig. Ellenőrizd közben, hogy a vizes ruha nem szárad-e ki ? Vizezd be újra. Kb. délre felolvad, kissé még meg is dagad... Kinyújtod, kisütöd, megeszed.
Fagyasztóba még nem tettünk lángost, de mióta megvan ez a receptünk, csak ilyet sütünk:
VálaszTörléshttps://katalin-konyha.blogspot.com/2024/02/kefires-szuper-langos.html
Annyira finom, és a tésztája akár 1-2 hétig is elvan a hűtőben, és annyit sütünk belőle egy alkalommal, amennyi szükséges. Próbáld, ki, akár ennek csak a felével, nem fogod megbánni.
Én még nem csináltam ezt a változatot - habár olvastam róla...Most megsütöttem a fagyasztottat, de legközelebb a te receptedet fogom kipróbálni. Tudod, az egy személyes háztartásban igencsak ügyesen kell gazdálkodni, hogy ne vesszen kárba semmi, mégis legyen azért változatosság. Köszi az ötletet !
TörlésAmikor megkívánom a lángost sütök, természetesen nem tudok csak annyit ami nekem elég. Ilyenkor a kisütött lángosból viszek a szomszédba/ kapok tőlük én is finomságaikból/ a többit pedig lefagyasztom amit a gyerekek szívesen elvisznek magukkal!
VálaszTörlésJó megoldás ez a fagyasztás, amikor először hallottam, nem nagyon akartam hinni, hogy működik, pedig de !!! Azóta alkalmazom.
Törlés