Másképp, mert én mostanáig nem így
készítettem a téli leveszöldségemet.
Még a nyáron a neten olvastam valahol, hogy
a téli tartósítás másképp is megoldható, mint ahogy én csináltam eddig,
nevezetesen, hogy felaprítás után sóval összekeverve, befőttesüvegben tárolom a zöldségeket.
Ez a módszer egyébként nekem nagyon jól bejött,
gyakorlatilag ebből készült egy „alaplé”, amiből aztán már akármi is
lehetett. Hússal akár húsleves is + akkor mindenféle zöldséget – amit megenni
akartam – még belefőztem. De gyakorlatilag sok másfajta levesemnek is ez volt
az alapja. Ügyelni kellett arra, hogy ez a zöldség sózott volt, tehát az esetek
zömében a kész leveshez már sót nem is kellett adni.
Hogy
ez most milyen lesz, nem tudom. Lereszelésre került: sárga- és fehér répa,
zeller, apróra vágtam hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, karfiolt, pár
kelkáposzta levelet, megsóztam és kevés tört borsot hintettem rá, majd alaposan
összekevertem. Egy nagy lábosba kevés olajat
öntöttem, majd ebbe a zöldségeket és kevergetve pároltam egy darabig. Amikor
kihűlt, tálcára tettem és „felkockáztam” a képen látható módon. Így aztán
amikor megfagyott, szép kis kocka-formákban tudtam elcsomagolni.
Remélem
jó lesz, a szememnek mindenesetre tetszett :- )
Biztos jó lesz, nekem is tetszik!
VálaszTörlésEz nagyon jó tipp! az az igazság én nem nagyon szeretem a sóval, sóban eltett zöldségeket, nagyon kell vele vigyázni, nem tudja kedve szerint használni az ember levesekbe pld. vagy bármibe.
VálaszTörlésDe így, így nagyon jó, mert arra gondoltam, kihagyom a sót belőle és így már annyit teszek az ételbe, amennyit jónak látok.
Az én szememnek is igencsak tetszik!!!!!Ügyes voltál és szorgos!
VálaszTörlésEz a variáció nekem is szimpatikusabb, kipróbálom.
VálaszTörlésAzért majd írd meg, ha használni kezded, s egy idő múlva, hogy jött be? Bár, ha fagyasztva van, nincs idő.
VálaszTörlésJelentem az érdeklődőknek: már kipróbáltam. Valójában "csak" annyi a gond vele, hogy ha húst is főzöl a levesben, amit más célra akarsz használni, vagy a leveshez ennivaló zöldséget is akarsz (répa, krumpli) akkor azt le kell öblíteni, mert a reszelt zöldségek rátapadnak - de ez nem olyan nagy baj.
VálaszTörlésMellesleg ez a leszűrt zöldséglé más leveseknek is lehet az alapja. Gyakorlatilag úgy működik, mint a Vegeta - csak nincs benne tartósítószer.
De jól néz ki! :-)
VálaszTörlésPróbáld ki, nem nagy kunszt - és tényleg praktikus. Csak legyen helyed a mélyhűtőben való tárolásra.
Törlés