Az egyik a szárított zellerlevél. Olvastam, hogy az artrózisra használ (?)
De ha nem
használ, legalább nem is árt és be kell valljam igen jó ízt ad a reggeli vajas
kenyeremnek. A leveleket megszárítottam, összedaráltam és sóval elkevertem. Ezt
szórom a kenyeremre. De levesbe, főzelékbe is lehet tenni belőle. Tényleg jó !
A másik
újításom a Luca-búza, amin a macskákkal osztozom. 😀 Az ő ételükbe, de néha a
saját reggeli kenyeremre is szórok belőle egy keveset. Mivel jellegtelen az
íze, felvágott, de akár lekvár alá is lehet tenni. Kár lenne szemétbe dobni !
Hú, ez nagyon jó ötlet. Én is próbálkoztam már zsázsával, meg retekmaggal, de nem igazán jöttek be, valahogy mindig megbüdösödtek a papíron, vattán, stb.
VálaszTörlésth
A magokat egy kis cserépbe, viszonylag vékony föld-fedéssel próbáld elvetni, én a lucabúzát is így csinálom, szerintem sikerülni fog neked a másféle mag hajtatása is.
TörlésZellert nagyon szeretem, főzéshez használom, nekem szárított van, de úgy is intenzív az íze.
VálaszTörlésÉn nem gondoltam volna, hogy ilyen kellemes fűszersó készíthető belőle - tényleg naponta használom.
TörlésNekem eddig szerencsére nincs ilyen jellegű problémám, de mindenesetre megjegyeztem a zellersó ilyen jellegű jótékony hatását.
VálaszTörlésHja, könnyű a fiataloknak :-)
TörlésA mókától eltekintve, nem tudom, tényleg használ-e, de az biztos, hogy nem árt, és igen kellemes új íz az életemben.
Klasszak! Szárított zellerem nekem is van mindig.
VálaszTörlésÉn örülök ennek a zellersós felfedezésnek, mert eddig csak levesekbe használtam. A búzát már régóta megeszem karácsony után.
Törlés