Találtam a piacon egy aranyos pici fej kelkáposztát, és az jutott eszembe, épp arra elég, hogy rakott változatban elkészítsem.
A hűtőmben mindig van kész fasírozott, gondoltam azzal "dúsítom". Megfőztem a négybe vágott káposztát, szépen szétszedtem (ha nem is levelekre, de darabokra) - és a kivajazott jénaiba rétegesen beraktam, a levelekre pedig az apróra feldarabolt fasírtot. Egy egészen kevés kis főtt rizst szórtam rá, majd a káposzta másik felével befedtem. A tetejére pár kanál tejföl és színesítőnek reszelt sárgarépa került. Az egészet megsütöttem. Ilyen lett:
Próbáld ki !
Jól összeraktad váljon egészségedre! Szoktam én is kelkáposztából és savanyúból is készíteni szeretjük.
VálaszTörlésSzeretem az efféle "rakott" ételeket, jó változat a főzelékek között.
Törlés