2024. május 14., kedd

Képek a Gyükésből - újra

Lehet, hogy unalmasak a bejegyzéseim, hiszen sehol semmi "nagy esemény" - és csak a kerti virágok a főszereplők, meg az itt-ott felszedett hírek, amin elcsodálkozom, vagy elkeseredem... Vagy néha  a tőlem pár km-re lévő, ezerszermegírt gyükési rét  kerül szóba - de hát az én életem már csak ilyen korlátok között zajlik.

Mert hát most is hová mentem ? Eredetileg azt terveztem, hogy felmegyek a Mecsekre, de minden út le volt zárva, valami nagy autóverseny miatt...és akkor persze kimentem a Gyükésbe.  Hová máshová ??? A szokásos kis körutamon 54 -szer kattintottam el a fényképezőmet, aztán itthon másfél órát játszottam a képekkel. Mit tegyek, nekem ez is öröm, és mivel más nincs, ezeket tudom csak mutogatni. Igaz, ma igyekeztem bogarakat is keresni és fotózni - ami nem is olyan egyszerű - és sikerül is néhány.

Szóval akkor ma is képek a Gyükésből: 







És néhány bogárka:












No, ezek voltak (többek között) a rétem mai ajándékai...

8 megjegyzés:

  1. A szép virágok és az állatkák sosem lehetnek unalmasak! Ismét nagyon jó felvételeket készítettél, és hogy jót kirándultál, az a legfontosabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretnék idén többet "sétálni" mint az elmúlt évben - remélem sikerül a tervem - és akkor lesznek még fotók is.

      Törlés
  2. Nagyon szép virágokat fotóztál, de a bogarakat is jól eltaláltad! Virágok közül nekem különösen a negyedik tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bogarakat elég nehéz volt, kicsik és mocorognak - ellentétben a virágokkal :-)

      Törlés
  3. Szép sorozat, egy szép élménny hü visszaadása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a bókot. Tényleg szép délután volt, még ha nem is ide terveztem.De a Gyükéssel kapcsolatban nekem csak szép emlékeim vannak - immáron közel 40 éve járom ösvényeit.

      Törlés
  4. Neked Gyükés a szerelmed. Ide kötnek az emlékek, ezzel nincs mit kezdeni. Így szép, így jó. Jók lettek a fotók is. Köszönjük.

    VálaszTörlés
  5. Így igaz.Volt régen még egy helyszín (Orfű.Abaliget), ami kedves volt, de az valahogy "abbamaradt" - és kaptam helyette ezt az "új ajándék-rétet".

    VálaszTörlés