Mivel ilyen extra, tejszínes-túrós-eper-tortát még életemben nem készítettem, izgultam kicsit, de most már megmutathatom az eredményt, hiszen a meglepetés sikerült, a torta - pedig egy pompás ebéd után következett - elfogyott.
Az ötlet valójában a pénteki, gimis osztálytársakkal eltöltött délutánon született, amikoris egy igen finom joghurtos-epres tortaszeletet ettem a Hattyúház-beli fagyizóban. Elkezdtem recepteket keresgélni a neten, de aztán mégis a magam feje után menve készült el az alkotás. Engem a túlbonyolított receptek halálra idegesítenek. A könnyen elkészíthető, de mégis finom (és mutatós) tésztákat szeretem. S mivel 7 embernek kell, hogy elég legyen, általában dupla, vagy másfélszeres adagokkal dogozom.
Ez a torta egy 8 tojásos piskóta (félbevágva). A töltelékhez elhasználtam ½ kg túrót, ½ lit. tejszínt (jó keményre verve) 2 tasak tortazselét, 1 kg. friss epret, a krémben mindössze 3 evőkanál cukor van – vagyis nagyon kedvemre való, ugyanis utálom a túlédesített sütiket, ahol a cukor ízén kívül szinte semmi más nem érezhető. Azt nem mondanám, hogy ez volt a legolcsóbb sütemény, amit elkészítettem, de garantáltan tartósítószer mentes, bogádi tojásból, túróból, Szigetvár mellett termett gyümölcsből készült. Arról már nem is beszélve, hogy (talán) a szeretetem fokmérője is lehet kicsit…Akárkinek nem süt ilyen az ember. :-)
MÁS.
Itt alább látható még két kép, ami a tegnapi postból kissé ismerős lehet – csak a képek készülte között pár nap különbség van. A két napja tartó kegyetlen hideg, esős, szeles idő „eredményei” az alább láthatók. Szomorú…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése