Vendégségben
voltam, és valami igen finomat ettem. Ezt:
Elkészítése:
A sütőt 180
fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Egy
gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal
könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).
A szeletelt
sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot.
Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd
kihűtjük.
A tojásokat
elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.
A sárgákhoz
hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.
A
fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és
jól összekeverjük az egészet.
A tepsiről
lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére reákenjük a tojásfehérjés
krémet. Ezt befedjük a szeletelt sonkával, majd erre rákenjük a
mustáros-tojássárgás krémet.
A
sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a
sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.
Vékonyra
felszeletelve tálaljuk.
Hozzávalók:
12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint
Szöveg, kép
innen: https://receptneked.hu/hidegtalak/sajttekercs-egyszeruen/
Mindig azt szoktam ilyenkor kérdezni, mi lehet rossz rajta? annyi finomság a hozzávalói is, csak finom lehet :)
VálaszTörlésA sógornőm ezt trappista sajtból csinálja meg, megmelegíti a sajtot, kinyújtja és villámgyorsan kell dolgozni vele, mert ha kihűl, már nem lehet szépen feltekerni. Valami isteni finom az is, én még nem próbáltam ki.
Akiktől kaptam - azt mondták, nem ördöngősség. Talán a sajtszeletek könnyítik meg a munkát.Azokat nem kell nyújtani.
TörlésNagyon finom lehetett, tetszik!
VálaszTörlésAzt azért nem mondanám, hogy az "olcsó desszertek" kategória, de azért egyszer legalább érdemes kipróbálni....karácsonykor, vagy valami kedves családi ünnepi meglepetésnek.
Törléshttp://egyfalatsvajc.weebly.com/blog/kaseterrine
VálaszTörlésCsábos !! Képes lennék napokig csak sajton, sajtos ételeken élni.
Törlés