Aki aggódott értem, attól elnézést, aki nem, annak meg úgyis mindegy - szóval a mai napom a "Nagy sütő-show" jegyében zajlott, ezért nem volt idő és lehetőség az irka-firkára. Nagyon meg vagyok elégedve magammal, a terveim 90 %-ban sikerültek, még holnapra maradt egy kevés feladat, /=grillázsos ostya és a maradék tojáshabból a diós-csók/ de azzal megküzdök délelőtt. Most igyekszem pótolni az elmaradásom...
Ne menjünk először nagyon messze a sütéstől, tehát:
A GYÓGYÍTÓ MÉZ Már Kleopátra is ismerte és használta, s a méz hírneve azóta sem csökkent. Több mint 300 változata ismert, mindegyik különböző színű és ízű, aromájukat az adott virág nektárja határozza meg és teszi különlegessé. A szorgos méhek a virágok nektárját gyűjtik össze, majd saját szervezetükben átalakítják és a lépek sejtjeiben raktározzák. Sokan azt hiszik, hogy csupán nyalánkság és csak édesítésre való, de a méz ennél sokkal több! Ásványanyagok, vitaminok, aminosavak és antioxidánsok növelik tápértékét. Nézzük, mitől olyan különleges! Antimikrobiális hatású a magas cukor- és alacsony pH–tartalomnak, valamint a szerves savaknak köszönhetően (segíti a vágások, horzsolások és égési sebek
begyógyulását).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése